Quantcast

Per šventes žalos grėsmė turtui išauga

Per šventes kreipimųsi į draudikus dėl žalų turtui skaičius gali išaugti trečdaliu. Policijos statistika rodo, jog vien vagysčių per didžiąsias metų šventes ir ilguosius savaitgalius padaugėja 20-30 procentų.

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva" Žalų departamento direktoriaus Ričardo Morkvėno teigimu, žalų, kurių metu nukenčia gyventojų turtas, skaičius kalėdiniu periodu turi tendenciją didėti. To priežastis - visuotinė šventinė nuotaika, dėl kurios žmonės tampa pastebimai mažiau atidūs.

„Besiruošdami šventėms žmonės nuolat skuba ir užmiršta elementarius būsto apsaugos būdus, todėl dažniau pasitaiko apmaudžių klaidų - po durų kilimėliu, kad ir trumpam, paliekami raktai, neįjungiama signalizacija, ant stalo paliekamos degti žvakės, pamirštama patikrinti, ar užsuktos vamzdžių sklendės. Užmaršumas vėliau virsta nemažais nuostoliais", - sako R.Morkvėnas.

Ekspertai pataria prieš išvykstant švęsti Kalėdų ir sutikti Naujųjų metų imtis elementarių, bet labai svarbių žalų prevencijos priemonių - patikrinti, ar gerai uždaryti langai, užsuktos vandentiekio sklendės ir dujų čiaupai, palikti kaimynams savo kontaktus, kad įvykus nenumatytiems atvejams, jie žinotų, kaip jus surasti ar informuoti.

Policijos pareigūnai taip pat kasmet primena gyventojams išlikti budriems, kadangi švenčių šurmuliu naudojasi vagys. „Per šventes gyventojai dažnai palieka savo namus ilgesniam laikui. Policijos pareigūnai yra pastebėję, jog per šventes ilgapirščiai įsidrąsina - jų grobiu tampa ne tik įvairūs buitinės technikos įrenginiai, bet ir drabužiai, smulkūs ar ne tokie vertingi daiktai", - teigia R.Morkvėnas.

Lietuviai, priešingai nei užsienio šalių gyventojai, vis dar vangiai draudžiasi turtą. „PZU Lietuva" skaičiavimai pagal Registrų centro duomenis rodo, jog Lietuvoje apdrausta tik 19 proc. gyventojų turto, todėl nuostolių dėl žalos turtui per šventes tikimybė šalyje išlieka didelė.


Šiame straipsnyje: pzuDraudimasper šventes

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių