Quantcast

Sodros vadovo konkursas kelia abejonių dėl skaidrumo

Paskelbti reikalavimai "Sodros" vadovo konkurse opozicijoje esantiems socialdemokratams sukėle abejonių dėl skaidrumo.

Europos Parlamento narei, buvusiai ministrei Vilijai Blinkevičiūtėi užkliuvo numatytas reikalavimas turėti viešojo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį.

"Direktoriumi galės tapti, tik jeigu turi viešojo administravimo magistro laipsnį. Tai yra baisi korupcija", - kreipdamasi į partijos bendražygius socialdemokratų partijos tarybos posėdyje Vilniuje šeštadienį sakė V.Blinkevičiūtė.

Pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos konkurse paskelbtus reikalavimus, kandidatai turi turėti viešojo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį, išmanyti Lietuvos Konstituciją, įstatymus, turėti ne mažesnę kaip ketverių metų vadovaujamo darbo ir finansų valdymo patirtį, išmanyti projektų ir pokyčių valdymą, strateginį planavimą, mokėti vieną iš užsienio kalbų - anglų, vokiečių arba prancūzų.

Pasiūlymų dalyvauti konkurse laukiama iki spalio 12 dienos.

Buvęs "Sodros" direktorius 52 metų Mindaugas Mikaila, "Sodrai" vadovavęs nuo 2003 metų liepos, atsistatydino pernai gruodį, nuo tol fondui laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotoja Česlava Zabulėnienė.


Šiame straipsnyje: Sodra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių