Quantcast

Skistomųjų tinklų bendrovės atsisako abonentinio mokesčio idėjos

Lietuvos skirstomųjų tinklų bendrovės abonentinio mokesčio, kuris suprantamas kaip paslaugų administravimo mokestis, įvedimo galimybių nesvarsto.

Išplatintame pranešime cituojamas RST generalinis direktorius Arvydas Tarasevičius pabrėžia, kad bendrovės abonentinio mokesčio įvedimo klausimų nesvarstė ir neketina to daryti.

Pasak RST vadovo, šiuo metu RST ir „VST“ bendrovių specialistai analizuoja Europos šalyse egzistuojančius elektros energijos kainodaros modelius, nagrinėja elektros suvartojimo tendencijas Lietuvoje, atlieka vartotojų įpročių ir visuomenės nuomonės tyrimus tam, kad ateityje klientams būtų galima pasiūlyti daugiau galimybių patiems pasirinkti tinkamiausius atsiskaitymo už elektros energiją variantus.

„Sekdami geriausiais Europos Sąjungos šalių pavyzdžiais norime sukurti į skirtingus vartotojų segmentus orientuotą kainodarą bei atsiskaitymo už elektros energiją variantų įvairovę“, – teigia RST generalinis direktorius.

Antradienį Premjeras Andrius Kubilius taip pat paneigė planus įvesti abonementinį mokestį už elektrą

„Aš tikrai nesiruošiu komentuoti, kai kas nors – vienas ar kitas energetikas – pakalba apie kokius nors naujus mokesčius. [Mokesčio nekomentuosiu], kol mes Vyriausybėje jo nesvarstėme“, – Lietuvos radijui sakė A. Kubilius.

Primename, jog žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimai, jog skirstomųjų tinklų bendrovės, kurias dar šiemet ketinama sujungti, svarsto keisti atsiskaitymo už elektrą tvarką. Tarp nagrinėjamų variantų minimos ir fiksuotos mėnesinės įmokos taikant skirtingus elektros tarifus priklausomai nuo jos sunaudojimo.

„Rytų skirstomieji tinklai“ ir VST nuolat analizuoja elektros vartotojų rinką ir tai, kaip dabartinė elektros energijos kainodara atitinka šiuolaikinius vartotojų poreikius. Galbūt jau ir mums vertėtų juos koreguoti, siūlant keletą skirtingų kainodaros modelių, atsižvelgiant į gyventojų elektros energijos suvartojimo kiekį, jų vartojimo įpročius, naudojamų buityje skirtingų elektros prietaisų specifiką bei kiekį ir kitus faktorius“, – tuomet delfi.lt sakė RST Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus atstovė ryšiams su žiniasklaida Edita Sirutienė.

Anot E. Sirutienės, Europos Sąjungos šalyse ne vienerius metus vartotojai turi galimybę pasirinkti jiems labiausia tinkamus atsiskaitymo už elektros energiją kainodaros planus, patys gali labiau reguliuoti išlaidas už suvartojamą elektrą.

„Taip pat ir dėl atsiskaitymo patogumo. Tarkime, jeigu būtų abonentinis mokestis ir būtų žiūrima pagal suvartojimo kiekius. Galimi modeliai yra įvairūs. Mūsų specialistai nagrinėja ES pavyzdžius ir analizuoja mūsų rinkos vartotojų įpročius ir suvartojimo kiekius“, – sakė RST atstovė.


Šiame straipsnyje: RSTVSTabonentinis mokestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių