Quantcast

„Rytų skirstomieji tinklai" teismo prašo panaikinti skundą

„Rytų skirstomieji tinklai" (RST) Lietuvos Vyriausiajam administraciniam teismui pateikė prašymą panaikinti skundą dėl naujos elektros energijos kainos skaičiavimo metodikos svarstymo.

Bendrovės skunde buvo prašoma įpareigoti Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją sustabdyti naujų elektros kainos skaičiavimo metodikos projektų svarstymą, nes jie nebuvo suderinti su Ūkio ministerija.

„Elektros kainų klausimas šiuo metu itin aktualus. Jo sprendimo atidėliojimas nepalankus nei mūsų klientams, nei bendrovei. O ieškinio nagrinėjimas teisme dar labiau ištęstų kainų nustatymo sprendimus. Siekdami nevilkinti šių sprendimų ir neįsivelti į teisminius procesus, skundą atsiėmėme", - sakė RST laikinasis generalinis direktorius Vytenis Kudinskas.

Pasak jo, susitarimo dėl elektros energijos perdavimo ir skirstymo paslaugų kainų viršutinių ribų bei skaičiavimo metodikos su Komisija bus ieškoma atviro dialogo būdu.

RST ieškinį teismui pateikė šių metų rugsėjo mėnesio 29 dieną. Teismas priėmė bendrovės skundą ir sustabdė komisijos sprendimą dėl elektros energijos kainos bei naujosios viršutinių ribų nustatymo metodikos priėmimo.


Šiame straipsnyje: RSTatsiėmėskundą

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių