Quantcast

Premjeras: lenkai nebekelia klausimo dėl Mažeikių įmonės pardavimo

Premjeras Andrius Kubilius kartoja negirdįs iš Lenkijos pusės apie planus parduoti bent dalį šios šalies bendrovei "PKN Orlen" priklausančios Mažeikių naftos perdirbimo įmonės.

Pirmadienį Lietuvos Vyriausybės vadovas žurnalistams dar kartą priminė apie sekmadienį Varšuvoje įvykusį savo susitikimą su kitų Baltijos valstybių bei Lenkijos premjerais. A.Kubilius taip pat pabrėžė turėjęs pusantros valandos trukusį dvišalį susitikimą su Lenkijos vyriausybės vadovu Donaldu Tusku.

"Tai buvo konstruktyvus pokalbis, atviras, liečiantis naujas perspektyvas dvišaliuose santykiuose. Palietėme visas temas – nuo Mažeikių įmonės iki tautinių mažumų reikalų, iki Vilnijos", - teigė A.Kubilius.

Paklaustas apie "PKN Orlen" galimus planus parduoti rusams bent dalį jai Mažeikiuose priklausančios įmonės "Orlen Lietuva", premjeras atsakė: "Negavau patvirtinimo, kad tokie planai. Bent man taip atrodė, kad nėra taip aktyviai tas klausimas keliamas dabar".

Panašiai atsakė ir energetikos ministras Arvydas Sekmokas. Pasak jo, lenkai nebekelia "Orlen Lietuva" pardavimo klausimo.

Atvirkščiai, anot premjero, su Lenkijos puse dabar tariamasi, „kaip galima būtų padėti lenkams toliau vystyti tą projektą“. A.Kubilius tikisi, kad gerėjančių Lenkijos ir Rusijos santykių fone gali būti susitarta dėl naftos tiekimo į Mažeikius per prieš kelerius metus uždarytą „Družbos“ naftotiekį. „Galbūt įvyks ir persilaužymas dėl „Družbos“. Dabar įmonė patiria gana sudėtingą laiką, nes naftos perdirbimo maržos yra gerokai per mažos“, - sakė Lietuvos premjeras.

„Beje, šių metų kovo mėnesį, kai kalbėjau su Rusijos premjeru Vladimiru Putinu, be jokių užuolankų leista man suprasti, kad taip vadinamos techninės naftotiekio problemos yra iš tikrųjų politinės“, - pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių