Quantcast

Prastas susisiekimas stabdo turistų iš Rusijos srautą

Lietuvos generalinio konsulato Sankt Peterburge generalinė konsulė Aušra Semaškienė teigia, jog keleivių ir turistų srauto iš Rusijos į Lietuvą didėjimą stabdo gana prastas susisiekimas.Nepaisant to, peterburgiečiai mėgsta sutikti Naujuosius metus Lietuvoje, trečiadienį rašo dienraštis „Vakarų ekspresas“.

„Ši problema Lietuvoje reikalauja kompleksiško požiūrio, kelių institucijų pastangų. Tiesioginio lėktuvų reiso iš Vilniaus į Sankt Peterburgą, kuriame gyvena 5 mln. žmonių, nebuvimas yra problema“, - sakė generalinė konsulė.

„Susisiekimas problemiškas. Kelis mėnesius skraidė Rusijos „Ak Bars" avialinijų lėktuvas, tačiau skrydžiai buvo nutraukti. Traukinys ir į Lietuvą, ir iš jos važiuoja kiekvieną dieną, tačiau turistai skundžiasi, kad bilietai brangūs. Manau, reikia dėti didžiules pastangas, kad vėl būtų atnaujinti lėktuvų skrydžiai. Daugelis turistų norėtų skristi lėktuvu“, - teigė Lietuvos komercijos atašė Sankt Peterbuge Algimantas Belzus.

Pasak atašė, tokias pareigas pradėjusio eiti nuo kovo 1 dienos, dedama daug pastangų, kad vėl skraidytų lėktuvas iš Sankt Peterburgo į Lietuvą.

„Lietuva populiarėja šiuose kraštuose. Sankt Peterburgo gyventojai vis dažniau vyksta į ją gydytis, ilsėtis“, - teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balys

Balys portretas
Anais laikais buvo labai geras traukinys "Lietuva", vakare įsėdęs Vilniuje ryto devintą būdavai Maskvoje Baltarusijos stotyje. Reikia dabar sutrumpinti kelionės laiką ir atgaivinti gerą susisiekimą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių