Quantcast

Pirmųjų „BaltPool“ biržos veiklos metų rezultatai viršijo lūkesčius

Šių metų pradžioje pradėjusios veikti Lietuvos elektros biržos "BaltPool" metų rezultatai viršijo lūkesčius, teigia "BaltPool" vadovė.

"Pirmųjų biržos veiklos metų darbo rezultatai viršijo mūsų lūkesčius", - dienraščiui "Verslo žinios" teigė "BaltPool" generalinė direktorė Lina Skrabutėnaitė.

"Atvirai kalbant, tokios apyvartos ir rinkos dalyvių aktyvumo nesitikėjome, nes mūsų komandos užduotis buvo kuklesnė: uždarius Ignalinos AE užtikrinti, kad elektros biržoje vieni kitus surastų rinkos dalyviai ir pagal nustatytas taisykles formuotųsi skaidri ir objektyvi elektros energijos kaina", - sakė L.Skrabutėnaitė.

"BaltPool" generalinio direktoriaus pavaduotojo plėtrai Tado Adomaičio nuomone, laisvosios rinkos principas Lietuvoje yra negrįžtamas: "Mes tik dar plėsime rinką ir sieksime užtikrinti dar skaidresnę aplinką".

L.Skrabutėnaitė tvirtina, kad nacionaliniu mastu pavyko pasiekti "visus tikslus, kurių siekėme".

Ji užsimena turėjusi vilties, kad nuo 2011-ųjų pavyks į vieną visumą sujungti visų trijų Baltijos šalių elektros biržas:

"Objektyvi kliūtis - Latvijoje rinkos operatoriaus vaidmuo ir funkcijos nėra apibrėžti jokiais teisiniai aktais." Estijoje esą teisinių sunkumų nėra, vėliausiai iki 2013-ųjų kliūtys turėtų pranykti ir Latvijoje: "Tikimės, kad trukdžiai laikini."

Šiemet rūpintis elektros energijos tiekimu savo veiklai privalėjo šalies vartotojai, kurių leistinoji naudoti galia buvo lygi arba viršijo 400 kilovatų (kW). Iki 2011 sausio 1 dienos pasirinkti nepriklausomą tiekėją arba patys jais tapti privalo visi vartotojai, kurių leistinoji naudoti galia yra lygi ar yra didesnė nei 100 kW.


Šiame straipsnyje: elektraBaltpool

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių