Quantcast

Nuniokotų miškų savininkai gali tikėtis 8,3 mln. litų ES paramos

Vėtros nuniokotų miškų savininkai iš Europos Sąjungos (ES) šiemet gali tikėtis 8,3 mln. litų paramos - lėšų sulauks tiek privačių miškų savininkai, tiek ir valstybinių miškų valdytojai, kurių miškas pripažįstamas pažeistu stichinės nelaimės.

Tačiau ES paramos lėšų visiems nukentėjusiesiems tikrai nepakaks. Miškininkai skaičiuoja, kad padaryta žala siekia 17-18 mln. litų, pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

ES parama teikiama, jei dėl vėjo, sausros, sniego, lijundros, potvynio, gaisrų, ligų ir miško kenkėjų sunaikinta, labai pažeista ar džiūsta ne mažiau kaip 50 proc. medžių. Pažeisto miško plotas turi būti ne mažesnis nei 0,5 hektaro.

"Nukentėjusieji po pastarojo uragano dar nespėjo kreiptis paramos, bet neabejojame, kad netrukus atsiras daugybė norinčių ja pasinaudoti", - sakė Žemės ūkio ministerijos Kaimo plėtros departamento kompensacijų ir investicijų skyriaus vyriausiasis specialistas Karolis Gineika.

Anot jo, jei šiais metais nepakaks ES skiriamų 8,3 mln. litų, kai kuriems miškų savininkams išmokos bus skiriamos kitais metais.


Šiame straipsnyje: miškaiŠkvalasparama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių