Quantcast

Naujasis „Sodros“ vadovas teigia pasitrauksiantis, jei politikai nutars didinti pensijas

Naujasis "Sodros" vadovas Mindaugas Sinkevičius teigia, kad nėra įsikibęs savo posto ir iškart atsistatydintų, jei politikai prieš rinkimus nutartų padidinti pensijas, kitas socialines išmokas.

"Tokiu atveju aš atsistatydinčiau iš karto. Nesu įsikibęs šitos darbo vietos", - interviu savaitraščiui "Veidas" sakė M.Sinkevičius.

Jis teigė, kad į "Sodros" vadovo pareigas žiūri kaip į vadybininko, administratoriaus kėdę.

"Apsispręsti nebuvo lengva.Taip, "Sodra" milžiniška sistema, šiuo metu išgyvenanti sudėtingą laikotarpį. Stabilizuoti "Sodros" biudžetą yra ne pačios "Sodros" jėgoms. Reikia ir laiko, per kurį atsigautų šalies ekonomika, ir ryžtingų politinių sprendimų. Viena iš mano apsisprendimo aplinkybių - tikėjimas, kad reforma dabar vis dėlto bus įgyvendinta", - teigė M.Sinkevičius.

Naujo "Sodros" vadovo pensija pagal dabartinę sistemą siektų 860 litų. Jis dalyvauja antrosios pakopos pensijų draudimo mechanizme, turi investicinį gyvybės draudimą.

"Bet "Sodros" reformos metmenyse numatyta, kad pensijos dydis ateityje turėtų priklausyti nuo darbo metais mokamų mokesčių.Tikiuosi, taip ir bus, ir mano pensija bus kur kas didesnė, nei skaičiuoju dabar", - sakė M.Sinkevičius.

Jo teigimu, "Sodros" reformos esmė: atskirti socialinį draudimą nuo socialinės paramos, tam tikrą dalį valstybinės pensijos mokėjimo perkeliant į nacionalinį biudžetą, o likusią dalį paliekant "Sodroje" bei susiejant ją su žmogaus pajamomis ir sumokėtais mokesčiais.

"Ypač svarbu "Sodrą" apsaugoti nuo politikų kišimosi - kad nebūtų daroma tokių klaidų kaip 2008-aisiais, kai "Sodros" vadovai sakė, jog nėra iš ko didinti pensijų, nes jau matė surenkamų mokesčių mažėjimą, bet politikai vis tiek jas padidino, visiškai nesusimąstydami, iš kur tam reikės paimti pinigų. Štai dabar ir turime milžinišką "Sodros" deficitą", - tvirtino M.Sinkevičius.

Jis tikino manantis, kad yra geras administratorius ir tiki, jog sugebės padėti sutvarkyti "Sodros" valdymą.

"Galbūt kai kuriuos skyrius ir reikės pertvarkyti, kad kuo daugiau darbuotojų tiesiogiai bendrautų su klientais. Be to, kai kur yra per daug patalpų, tačiau kai kuriuose skyriuose jų ir trūksta - čia irgi reikės susitvarkyti. Bet man dar reikia laiko visam ūkiui įvertinti", - teigė jis.

Naujasis "Sodros" vadovas taip pat neatmeta, kad gali suspenduoti narystę Konservatorių partijoje.


Šiame straipsnyje: SodraMindaugas Sinkevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių