Quantcast

Naujas ES susitarimas padės Lietuvai kovoti su mokesčių vengimu

ES antradienį pasiektas susitarimas dėl geresnio mokesčių institucijų bendradarbiavimo padės Lietuvai kovoti su mokesčių vengimu, pareiškė eurokomisaras Algirdas Šemeta.

"Šis susitarimas - didelis žingsnis į priekį kovojant su mokesčių vengimu", - BNS antradienį sakė Lietuvos deleguotas Europos Komisijos narys.

A.Šemeta sakė, kad ES ekonomikos ir finansų ministrų taryboje pasiektas susitarimas reikš, jog šalies institucijos nuo šiol galės gauti visą reikalingą informaciją apie savo gyventojų pajamas kitose ES šalyse.

"Iki šiol kai kurios šalys tokios informacijos neteikdavo, argumentuodamos "bankų paslaptimi". Įsigaliojus susitarimui, šio argumento nebus galima naudoti", - sakė A.Šemeta.

"Be to, Lietuva automatiškai gaus esamą informaciją apie visų šalies gyventojų pajamas kitose ES šalyse, - atlyginimą, pensijas, pajamas iš nekilnojamo turto ir investicinio draudimo", - pridūrė eurokomisaras, atsakingas už mokesčius, muitus, kovą su sukčiavimu ir auditą.

Jis pabrėžė, kad ES šalys glaudžiau keisis mokesčių informacija, šiuo tikslu diegiami nauji standartai - pavyzdžiui, nustatomas laikas per kurį viena šalis turi pateikti informaciją kitai, taip pat numatoma galimybė vykdyti tyrimus ir kontrolę vienu metu keliose šalyse.

"Direktyva užkirs kelią tiems, kurie vengdami mokėti mokesčius, pajamas slepia kitose ES šalyse", - BNS sakė A.Šemeta.

Anot Europos Komisijos pranešimo, administracinio bendradarbiavimo direktyva mokesčių srityje bus įtvirtintos aiškesnės ir konkretesnės valstybių narių bendradarbiavimo įvertinant mokesčius taisyklės. Direktyva reglamentuojami visi mokesčiai, išskyrus PVM ir akcizą, kuriems skirti specifiniai ES teisės aktai.


Šiame straipsnyje: mokesčiaiAlgirdas Šemeta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių