Quantcast

Namai per metus atpigo 500 litų už kvadratinį metrą

Išanalizavus daugiau nei 16 tūkst. didžiausiame nekilnojamojo turto portale aruodas.lt publikuotų skelbimų apie parduodamus namus, pastebėta, kad nuo praėjusių metų gruodžio namų kainos didžiuosiuose Lietuvos miestuose nukrito vidutiniškai 500 Lt/kv.m.

Vilniaus mieste praėjusių metų gruodį namai buvo parduodami vidutiniškai už 5,6 tūkst. Lt/kv.m. Kainos buvo stabilios iki rugpjūčio mėnesio, o vasaros pabaigoje šiek tiek nukrito ir pasiekė apytiksliai 5,1 tūkst. Lt/kv.m. Tokie pat siūlomi namų įkainiai ir šiuo metu - 150 kv.m namas kainuoja vidutiniškai 765 tūkst. litų. Per vienerius metus namų sostinėje kainos nukrito vidutiniškai 500 Lt/kv.m.

Kaune 2007-ųjų gruodį namai buvo parduodami už 3,8 tūkst. Lt/kv.m. Pirmajį šių metų pusmetį siūlomi įkainiai buvo daugmaž stabilūs, o nuo liepos pabaigos nukrito iki 3,3 tūkst. Lt/kv.m. Panašūs įkainiai ir šiuo metu - 150 kv.m namas Kauno mieste kainuoja apytiksliai 495 tūkst. litų. Per metus namų kainos nukrito kaip ir Vilniuje - vidutiniškai 500 Lt/kv.m.

Klaipėdoje nuo praėjusių metų gruodžio taip pat fiksuojamas 500 Lt/kv.m namų kainų pokytis. Pernai namai buvo parduodami vidutiniškai už 5,9 tūkst. Lt/kv.m, o šiuo metu - už 5,4 tūkst. Lt/kv.m. Dabar 150 kv.m namas uostamiestyje kainuoja 810 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: namų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių