Quantcast

Ministerija: sodininkų bendrijų elektros tinklai bus išpirkti iki metų pabaigos

Šiemet bus išpirkti visi sodininkų bendrijoms priklausantys elektros tinklai. Apie tai energetikos ministrą Arvydą Sekmoką informavo bendrovių „Rytų skirstomieji tinklai“ ir VST vadovai.  

Iki gruodžio 31 dienos bendrovė „Rytų skirstomieji tinklai“ ketina išpirkti 210 sodininkų bendrijų elektros tinklų, VST - 353, pranešė Energetikos ministerija.

Kad išpirkimo procesas vyktų kuo sparčiau supaprastintas bendrai naudojamų elektros energetikos objektų, skirtų elektrai perduoti ar skirstyti, išpirkimo ar eksploatavimo tvarkos aprašas. Jame numatyta, kad sodininkų bendrijoms, kurios pageidaus parduoti elektros tinklus, užteks pateikti prašymą, sprendimą parduoti ir subvartotojų sąrašą.

Sodininkų elektros tinklai bus išpirkti esamos techninės būklės ir nebus įvertinti minusine verte.

Sodininkų bendrijos, kurios nepageidaus parduoti elektros tinklų, privalės juos eksploatuoti taip, kad jie atitiktų techninius ir saugumo reikalavimus, o Valstybinė energetikos inspekcija turės vykdyti šių objektų eksploatavimo kontrolę.

Bendrovės „Rytų skirstomieji tinklai“ ir VST artimiausiu metu paskelbs kvietimus sodininkų bendrijoms teikti prašymus išpirkti jiems priklausančius elektros tinklus.    


Šiame straipsnyje: elektros tinklaiRSTVST

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių