Quantcast

„Lietuvos dujų“ grynasis pelnas šiemet išaugo daugiau nei 60 proc.

„Lietuvos dujos“ skelbia, kad I-ąjį šių metų pusmetį uždirbo 86,7 mln. Lt neaudituoto grynojo konsoliduoto pelno, t. y. 62,4 proc. daugiau nei pernai.

Pernai per tą patį laikotarpį bendrovės grynasis pelnas buvo 53,4 mln. litų.

Skelbiama, kad atitinkamai padidėjo ir šių metų pirmojo pusmečio pelnas iki mokesčių, palūkanų, nusidėvėjimo ir amortizacijos (EBITDA). Palyginti su 2009 m. tuo pačiu laikotarpiu, EBITDA padidėjo 36 mln. Lt ir sudarė 148,9 mln. Lt.

„Ypač šalti orai 2010 m. pradžioje ir padidėjęs dujų poreikis elektros gamybai uždarius Ignalinos AE nulėmė, kad bendrovės transportuojamų gamtinių dujų apimtys 2010 m. pirmąjį pusmetį, palyginti su 2009 m. pirmuoju pusmečiu, padidėjo beveik penktadaliu, o parduodamų dujų – beveik per pusę. Tai atitinkamai sąlygojo pajamų ir pelno augimą.

Tačiau antrojo ketvirčio rezultatas, palyginti su praėjusiais metais, buvo ženkliai blogesnis (15,1 mln. Lt grynojo pelno gauta š.m. antrąjį ketvirtį ir 24,1 mln. Lt – atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu).

Tiekimo buitiniams vartotojams veikloje per 2010 m. pirmąjį pusmetį patirtas nuostolis (faktinė gamtinių dujų importo kaina buvo aukštesnė nei nustatyta buitiniams vartotojams tarife).

Pusmečio rezultatui teigiamos įtakos turėjo mažesnis nei praėjusiais metais pelno mokesčio tarifas, tęsiama griežta išlaidų taupymo bei veiklos efektyvumo didinimo politika“, – komentuodama 2010 m. pirmojo pusmečio rezultatus sakė „Lietuvos dujos“ generalinio direktoriaus pavaduotoja – vyriausioji finansininkė Giedrė Glinskienė.

Bendrovę, kaip gamtinių dujų pardavėją, pasirinkę beveik 100 proc. Lietuvos buitinių gamtinių dujų vartotojų.

Bendrovės klientų skaičius siekia daugiau kaip 550 tūkst. Tai – energetikos, pramonės įmonės, kitos įmonės ir organizacijos bei gyventojai.


Šiame straipsnyje: Lietuvos dujos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių