Quantcast

Lietuvoje siūloma riboti vartojimo paskolų palūkanas

Kitų metų viduryje Lietuva gali tapti vienintele Europos Sąjungos (ES) valstybe, ribojančia vartojimo paskolų palūkanas ir mokesčius.

"Lietuvos rytas" rašo, kad Teisingumo ministerija jau rengia tokį siūlymą Seimo svarstomam Vartojimo kreditų įstatymo projektui, kurio, tikimasi, Seimas imsis dar šį mėnesį.

Jeigu paaiškėtų, kad išduotos vartojamosios paskolos kaina nėra sąžininga, kredito gavėjas gali ją užginčyti ir sumažinti.

"Palūkanas riboja dešimt ES šalių. Lietuvoje rengiame visos paskolos kainos ribas: ne tik palūkanas, bet ir įvairius mokesčius", - sakė teisingumo viceministras Tomas Vaitkevičius.

Už nesąžiningas palūkanas būtų numatytos ir baudos. Nors ryžto nužymėti paskolų kainas jau pakanka, dar neaišku, kaip bus nustatoma jų riba. Dėl to tarpusavyje nesutaria komerciniai bankai, paprastai teikiantys didesnio dydžio kreditus ilgesniam laikotarpiui, bei mažesnes paskolas siūlančios greitųjų kreditų bendrovės.

Pastarosios iš esmės sutiko, kad kredito kaina negalėtų būti daugiau nei pusantro karto didesnė, nei tuo metu vidutinė rinkoje.


Šiame straipsnyje: palūkanospaskola

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių