Quantcast

Lietuviai švenčių prie jūros planuoti neskuba

Pajūrio verslininkai sako kol kas nejaučiantys itin didelio norinčiųjų Kalėdas ir Naujuosius metus sutikti prie jūros susidomėjimo, nes esą dar ankstoka. Kol kas aktyviau galimybėmis pailsėti Lietuvos pajūryje per šventes domisi tik rusai. Bet kai kurių palangiškių teigimu, svečių gali būti mažiau nei pernai, mat daugelį gali nuvilti tai, kad uždarytas Palangos tiltas.

Kalėdinį rūbą besivelkančio pajūrio verslininkai sako, kad vietų žiemos šventėms lietuviai užsisakinėti neskuba jau pora metų. Neringos verslininkų teigimu, kol kas yra tik pavienių užsakymų, praneša LTV naujienų tarnyba.

Palangoje privačiame sektoriuje užsakymų kol kas iš viso nėra. O, jeigu ir bus, anot skeptiškai nusiteikusių patalpų nuomotojų, tai gerokai mažiau nei pernai, nes remontuoti uždarytas žmones visada traukiantis tiltas į jūrą.

„Eilę metų išmušus vidurnaktį ir pasitinkant Naujuosius metus ypač jauni žmonės bėga prie tilto. Šiemet to bus neįmanoma padaryti. Manau, kad labai nelaiku miesto vadovai pradėjo griauti tiltą“, – teigė organizacijos „Svetingas šeimininkas“ pirmininkė Irena Švanienė.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovas teigia priešingai – esą tilto remontas svečių neatbaidys.

„Lapkričio mėnesį buvo labai didelis štilis, o dabar, nuo gruodžio pradžios jau pajutom, kad žmonės pradeda galvot apie Kalėdas, apie Naujuosius metus“, – sakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintaras Sičiūnas.

Šiemet tikimasi sulaukti itin daug svečių iš Rusijos. Tokio didelio susidomėjimo ankstesniais metais esą nebūdavo.

„Užklausimų yra labai daug iš Rusijos pusės. Nes kadangi pas juos yra ilgos atostogos, tai pagrindinis jų užvažiavimas bus ne iki, bet po Naujų metų“, – prognozuoja G. Sičiūnas.

Privatininkai kainų kelti nežada. O kai kuriuose viešbučiuose, anot G. Sičiūno, jos gali šoktelti 10–20 procentų.


Šiame straipsnyje: PalangaKalėdosNaujieji metai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių