Quantcast

„Lietuva Statoil“ pernai sutaupė 17,7 tūkst. tonų CO2 dujų

Naftos ir dujų bendrovė „Lietuva Statoil“ 2009 metais prekiaudama degalais su priedais ir biokomponentais sutaupė 17,7 tūkst. tonų CO2 dujų.

Tai sudaro 1,2 proc. visų Lietuvos CO2 emisijų. 12,8 tūkst. tonų buvo sutaupyta prekiaujant dyzelinu su naujos kartos priedais „D Fortis“, kurie mažina kuro sąnaudas, optimizuoja variklio darbą ir tausoja aplinką.

Dyzelino sudėtyje yra biokomponentų, kurie padeda taupyti kuro sąnaudas ir saugoti aplinką. Priedai „D Fortis“ mažina kuro sąnaudas iki 2 proc. ir dėl to sumažėja į aplinką išmetamųjų dujų kiekis.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos duomenimis, 2008 m. Lietuvoje iš viso į atmosferą buvo išmesta 1,5 mln. tonų CO2 dujų. Preliminariais duomenimis, 2009 metais Lietuvos CO2 emisijų apimtys išliko panašios. Jos susidarė dėl transporto, pramonės ir kitų verslo sektorių bei namų ūkių veiklos.

„Paskaičiavome, kad praėjusiais metais 17,7 tūkst. tonų sumažinome išskiriamų CO2 dujų kiekį. Vertinant visos Lietuvos mastu, „Statoil“ sutaupytos CO2 sudaro tik nedidelę dalį – apie 1,2 proc. visų Lietuvos emisijų, tačiau aplinkosaugos srityje net ir smulkmenos yra svarbios, nes jos prisideda prie gamtos tausojimo, išteklių taupymo ir kokybiškesnės aplinkos kūrimo“, – sakė „Lietuva Statoil“ Aplinkosaugos ir saugumo vadovas R. Gineitis.

„Statoil“ nuolat gerina degalų kokybę ir ieško naujų priedų, labiau tausojančių aplinką ir pagerinančių variklio veiklą ir optimizuojančių degalų sąnaudas. Nepriklausoma tyrimų laboratorija „APL“ Vokietijoje atliko tyrimus, vertinančius įvairių priedų savybes, jų poveikį varikliui ir aplinkai. Priedai „D Fortis“ buvo atrinkti kaip labiausiai apsaugantys automobilio variklį, optimizuojantys jo galią, todėl jie padeda taupyti degalus.

Dyzelinas su priedais „D-fortis“ mažina iki 2 proc. degalų sąnaudų, valo automobilio variklį bei suteikia varikliui papildomą apsaugą. Dyzeline esantys priedai sutepa variklio purkštukus ir apsaugo juos nuo nuosėdų kaupimosi ir išvalo purkštukuose anksčiau susikaupusius nešvarumus. Tokiu būdu yra prailginamas variklio veikimo laikas, padidinamas jo efektyvumas. Dyzelinas su priedais taip pat apsaugo variklį nuo korozijos ir  mažina kuro putojimą.

Dyzelinu su naujos kartos priedais „Statoil“ degalinėse prekiaujama nuo 2009  m. spalio mėn. Jis taip pat parduodamas visose „Statoil“ tinklo degalinėse užsienyje.


Šiame straipsnyje: Statoilco2

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių