Quantcast

„Leo LT" siūlo vienašališkai nustatyti elektros kainą

Po įvykusių konsultacijų su Ūkio ministerija ir Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija  „Leo LT" ir jos antrinių įmonių „Lietuvos energijos", Rytų skirstomųjų tinklų ir VST vadovai siūlo komisijai pasinaudoti savo turima teise ir vienašališkai nustatyti elektros energijos perdavimo ir skirstymo tarifus 2009 metams.

„Mes suprantame šiuo metu susiklosčiusios ekonominės situacijos šalyje sudėtingumą, tačiau turime akcentuoti, kad mūsų valdomų įmonių anksčiau pateikti skaičiavimai remiasi šių metų rugsėjo 16 d. „Leo LT" akcininkų -Vyriausybės ir bendrovės „NDX Energija" patvirtinta strategija, tikslais ir priemonėmis juos pasiekti", - sako „Leo LT" valdybos pirmininkas Gintautas Mažeika.

Jis taip pat pabrėžia, kad pagal įstatymus antrinių įmonių valdybos yra atsakingos prieš visus akcininkus. Šių bendrovių akcijos yra kotiruojamos vertybinių popierių biržoje.

Smulkiesiems akcininkams priklauso 3,5 proc. „Lietuvos energijos", 28,7 proc. Rytų skirstomųjų tinklų ir 1,8 proc. VST akcijų.

Komisijai patvirtinus tarifus „Leo LT" peržiūrės veiklos strategiją ir kreipsis į akcininkus su siūlymais kaip subalansuoti įmonių tikslus ir užtikrinti, kad nenukentėtų strateginių projektų įgyvendinimas.

Pasak Gintauto Mažeikos, įmonės toliau įgyvendins griežtą efektyvumo didinimo politiką ir prognozuoja, kad antrinių įmonių sąnaudos kitais metais mažės rekordiškai - apie 70 milijonų litų.

Gegužės 20 dieną įkurta „Leo LT" yra nacionalinė elektros energetikos bendrovė, per savo antrines įmones valdanti pagrindinę Lietuvos elektros energetikos sistemos dalį - elektros energijos perdavimo ir skirstomuosius tinklus. 61,7 proc. „Leo LT" akcijų valdo Vyriausybė, 38,3 proc. - bendrovė „NDX Energija". 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių