Quantcast

Kovą didėjo įregistruotų įmonių turto areštų skaičius

Per kovo mėnesį buvo įregistruoti 1 683 nauji įmonių turto areštai arba 204 atvejais daugiau nei vasarį, kuomet šis rodiklis siekė 1 479.

Įmonių su įregistruotais turto areštais skaičius, palyginus su vasario mėnesiu, padidėjo 156 atvejais - teigia kreditų biuras „Creditinfo“, atlikęs analizę pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis.

„Kovą turto areštų skaičius padidėjo, tačiau vidutinis vienai įmonei tenkantis areštų kiekis neviršijo paskutinių 12 mėnesių vidurkio, t.y. siekė ne daugiau kaip po vieną turto areštą kiekvienai įmonei. Pastarųjų kelių mėnesių statistika leidžia spręsti, kad įmonių tarpusavio įsiskolinimai nebeauga taip sparčiai. Tai skatina prognozuoti, kad šiemet nepasikartos praėjusių metų scenarijus ir įregistruojamų turto areštų skaičius taip stipriai nebekils“, - teigia kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vadovė Alina Buemann.

Vertinant pagal geografinį pasiskirstymą, ir toliau mažiausiai turto areštų, pagal jų santykį su įmonių skaičiumi, buvo registruota Tauragės, Utenos ir Marijampolės apskrityse. Daugiausiai - Kauno, Vilniaus ir Panevėžio apskrityse.

Pasak A.Buemann, išnagrinėjus įregistruotų turto areštų kovo mėnesio statistiką, vertinant pagal sektorius, matyti, kad tendencijos taip pat išliko nepakitusios. Mažiausiai turto areštų  įregistruota finansiniame, telekomunikacijų ir komunalinio ūkio paslaugų sektoriuose. Daugiausiai turto areštų ir toliau fiksuojama statybos ir nekilnojamo turto, prekybos, pramonės sektoriuose.

Išregistruotų turto areštų skaičius kovą buvo beveik 400 atvejais didesnis nei vasario mėnesį ir siekė 1 386. Įmonių su išregistruotais turto areštais skaičius trečiąjį šių metų mėnesį buvo 120.

Per laikotarpį nuo 2007 metų pradžios užfiksuota beveik 16 tūkst. įmonių su įregistruotais turto areštais ir beveik 13 tūkst. įmonių su išregistruotais turto areštais.


Šiame straipsnyje: turto areštaiįmonių turtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių