Quantcast

Kompensacijoms už skaitmeninės televizijos priedėlius – iki 100 litų

Valstybė kompensacijoms už skaitmeninės televizijos priedėlius mažas pajamas gaunančioms šeimoms skirs iki 100 litų. Nes kompensuojamos tik faktinės išlaidos, bet ne daugiau kaip 100 litų.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis Vyriausybės posėdyje sakė, kad galutinė kompensacijoms reikalinga suma bus žinoma tik baigus jas mokėti ir gavus duomenis iš savivaldybių. Anot jo, preliminariai suskaičiuota, kad kompensacijoms prireiks 32,344 mln. litų.

Finansų ministerija teigia, jog šių metų biudžete tam numatyta skirti tik 10 mln. litų.

Susisiekimo ministerija skaičiavo, jog 32,3 mln. litų gali prireikti, jei 100 litų kompensacijas gaus 311 tūkst. jas potencialiai galinčių gauti namų ūkių, dar 4 proc. prireiks lėšų administravimui. Tačiau tikėtina, jog visos lėšos nebus panaudotos.

Planuojama, jog nepasiturintys gyventojai kompensacijas gaus ir už įsigytas antenas ar televizorius, jei jie galės priimti skaitmeninės televizijos signalą.

Kompensacijos bus dalijamos per savivaldybes, kurias jas pradės dalyti gegužę, o baigs - 2013 metų sausio pabaigoje. Vienkartines 100 litų kompensacijas galės gauti gyventojai, kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam šeimos nariui siekia mažiau nei 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio - šiuo metu tai yra 525 litai.

Antžeminės analoginės televizijos transliacijas galutinai ketinama nutraukti 2012 metų spalio 29 dieną. Norintys žiūrėti nemokamas skaitmeninės televizijos programas jau dabar tą gali padaryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių