Quantcast

Kalėdiniai vakarėliai darbuotojų nemotyvuoja

Sunkmečiu įmones apleidusi Kalėdų dvasia sugrįžta. Tačiau ar kalėdiniai vakarėliai nėra lėšų švaistymas? Pernai šventinį laikotarpį užsakymų nesulaukę renginių organizatoriai šįmet trina rankas, tačiau rinkodaros eksperto Lino Šimonio teigimu, tai nemotyvuoja darbuotojų.

„Jei įmonė turi pinigų ir vakarėlių tradiciją, kodėl nesurengti ir naujametės šventės? Bet dažniausiai tokie kalėdiniai vakarėliai tėra lėšų švaistymas. Kad įmonės pinigai nenueitų vėjais, šventė turi turėti idėją, o į organizacinį darbą įsitraukti visas kolektyvas. Taip formuojama komanda. Jei darbuotojai ateina tik pasilinksminti, įmonė pinigus išleido veltui“, - sako rinkodaros ekspertas.

„Netikiu, kad darbuotojus motyvuotų ir kalėdinė premija, vadinamasis tryliktasis atlyginimas. Kaip gali daiktas, kurio lauki, savaime, motyvuoti? Be to, pinigai yra vienas iš blogiausių motyvacinių būdų“, - sako L.Šimonis, - „labiausiai žmogus motyvuojamas dirbti, kai darbo pobūdis atitinka jo būdą, charakterį. Kai su siaubu laukiama pirmadienio, nes vėl reiks eiti į darbą, darykit, ką norit, darbuotojo vis tiek nemotyvuosit“.

„Teisingai sakoma: susirask darbą pagal savo hobį ir tau nebereikės dirbti. Blogai, kad daugelis mano, jog darbas turi būti katorga. Jei darbas neteikia malonumo, keisk. Netgi ir į mažiau apmokamą“, - pataria ekspertas.

Anot jo, kita klaida, kurią daro atsakingieji už žmogiškuosius išteklius įmonėse, kad darbuotoją renkasi pagal jo darbo patirtį. Šis kriterijus neparodo, kad žmogui darbas iš tiesų  mielas. Išsiaiškinti, kas ieškančiajam darbo patinka, padėtų psichologiniai testai. Taip pat nemanau, kad kalėdiniai vakarėliai gali pasitarnauti darbdaviui kaip kolektyvo nuraminimo būdas. Esą organizuojam šventę, vadinasi, jau išgyvenom sunkmetį.

„Užuot rengus šventę, verčiau darbuotojams paaiškinti, kad įmonė nešvaisto pinigų, tad pagalvokime visi, kaip juos geriau išleisti“, - .pataria L.Šimonis.


Šiame straipsnyje: Kalėdoskalėdinis vakarėlis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių