Quantcast

Italų kulinarijos ekspertai „Čili“ restoranams kūrė pastos receptus

Šalyje vis labiau populiarėjant kitų kraštų virtuvės patiekalams, lietuvių virėjai vis dažniau dalinasi patirtimi su profesionaliais užsienio kulinarais. Restoranų tinklas „Čili“, pasikvietė kulinarijos ekspertus iš Italijos. Svečiai kartu su „Čili“ virėjais dalinosi maisto ruošimo įgūdžiais ir specialiai „Čili“ restoranams sukūrė šviežių itališkų naminių makaronų receptūrų, kurie paįvairins atnaujintą restoranų tinklo meniu.

Giaccomo Hassan ir Alessandro Perricone, žinių besisemiantys vieninteliame pasaulyje gastronomijos universitete Italijoje, visą viešnagės Vilniuje laiką praleido „Čili“ virtuvėje tobulindami šviežių naminių makaronų receptūrą ir kurdami pastos patiekalus. „Virtuvėje gaminant bet kokį patiekalą, viso ko pagrindas yra švieži ir kokybiški produktai. Džiaugiamės, kad Lietuvoje atradome labai kokybiškų produktų, kurių pagrindu sukūrėme naminių makaronų receptūrą - jų skonis toks pat kaip tikrų Italijoje pagamintų makaronų“, - pabrėžė G. Hassan.

Atnaujinto „Čili“ restoranų meniu pagrindiniu akcentu tapo šviežių, pačio restorano personalo gaminamų naminių makaronų patiekalai. Jie bus ruošiami pasitelkiant iš Italijos specialiai tam įsigytą naminių makaronų gaminimo mašiną. Kas svarbiausia kokybiškų makaronų gamybai ir skoniui? „Geri kiaušiniai ir miltai. Taip pat svarbu nepervirti makaronų ir niekada neperlieti jų šaltu vandeniu“, - sakė A.Perricone.

Atnaujintame meniu pristatoma net 13 naujų patiekalų, kurie paruošti iš „Čili“ naminių, rankų darbo makaronų. Tai ir klasika tapę naminiai itališki lakštiniai su pesto padažu, su špinatais, tradiciniai „Karbonara“ makaronai, taip pat makaronų patiekalai su vištiena, su krevetėmis, su lašiša. Užsisakant naminius makaronus galima rinktis iš dviejų rūšių – lakštiniai arba spiraliniai. Taip pat nuo šiol siūloma ir dviejų rūšių lazanija (lakštinių apkepas)  – su mėsa arba varške bei špinatais. Naujame valgiaraštyje „Čili“ pristato ir dviejų rūšių ravioli (itališki virtiniai) – su grybų arba su keturių rūšių sūrių įdaru.

„Čili“ tinklo virtuvės meistrai džiaugėsi turėdami galimybę padiskutuoti su Michelin žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose ir skirtingose šalyse nemažai dirbusiais italų kulinarais. „Buvo be galo įdomu stebėti juos virtuvėje. Italų paruošta lazanija tirpo burnoje, o jų aistra ir užsidegimas maisto gaminimui įkvepia labiau domėtis italų virtuvės tradicijomis“,  - vieningai tvirtino „Čili“ darbuotojai.


Šiame straipsnyje: Čili pica

NAUJAUSI KOMENTARAI

Makaronas

Makaronas portretas
Gal "makaronai", o ne "pasta".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių