Quantcast

I.Šimonytė: jei ES paramos lėšos buvo naudojamos netinkamai, jos turės būti grąžintos

Jei bus nustatyta, kad Transporto investicijų direkcijos (TID) vykdomiems projektams buvo netinkamai panaudotos Europos Sąjungos (ES) paramos lėšos, jos turės būti grąžintos, teigia finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

TID šiuo metu atliekant tyrimą, kiek Europos Sąjungos (ES) lėšų galėjo būti panaudota netinkamai, ministrė ragino "nedramatizuoti" situacijos ir tikino, jog Lietuva dėl Europos Komisijos sustabdytų mokėjimų vienai iš ją administruojančių agentūrų nuostolių nepatirs.

"Nemanau, kad čia reikėtų labai kažkaip dramatizuoti tą (Europos Komisijos - BNS) sprendimą. Jeigu bus nustatyta, jog iš tikrųjų buvo pažeidimų, lėšos bus išieškotos iš pažeidimus padariusių asmenų, ir tokiu atveju europinės lėšos bus perskirstytos kitiems tikslams, kurie gali būti finansuoti", - trečiadienį žurnalistams sakė I.Šimonytė.

Jos teigimu, netinkamai lėšas panaudojusios institucijos turės jas lėšas grąžinti.

Valstybės kontrolė antradienį paskelbtoje ES paramos panaudojimo ataskaitoje nurodė, kad maždaug 19,3 mln. litų ES lėšų 2009 metais buvo panaudota netinkamai.

"Kalbėti apie kažkokius Lietuvos praradimus tikrai nėra pagrindo, kaip ir nėra pagrindo konstatuoti, kad tikrai buvo padaryti kokie nors pažeidimai. Taip, yra pateiktos pastabos, įgyvendinančios institucijos didžiąja dalimi su jomis nesutinka, turi savo motyvų. Ir kurie iš tų motyvų yra labiau pagrįsti - ar Valstybės kontrolės pastabos, ar įgyvendinančių institucijų motyvacija - manau, kad išaiškės diskusijų metu, ir tuomet galiausiai finansavimas bus atnaujintas", - kalbėjo I.Šimonytė.

Finansų ministerijos teigimu, dėl to, ar šios lėšos tikrai yra netinkamos išlaidos, pradėti tyrimai kiekvienos iš ES paramą administruojančių institucijų, kuriose buvo nustatyti galimi neatitikimai, ir bus išsiaiškinta, ar Valstybės kontrolės įvardintos galimos netinkamos išlaidos iš tiesų yra netinkamos finansuoti ES lėšomis.

Europos Komisija (EK), susipažinusi su Valstybės kontrolės atliktu 2009 metų Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos panaudojimo auditu, nusprendė laikinai sustabdyti mokėjimus transporto srities projektams, kuriuos administruoja Transporto investicijų direkcija.

Finansų ministrės patarėja Giedrė Balčytytė trečiadienį BNS patvirtino, kad toks EK sprendimas yra priimtas šių metų sausio mėnesį.

Tai pirmas kartas kai EK stabdo mokėjimus per vieną iš Lietuvoje veikiančių ES paramos administravimo agentūrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

j

j portretas
Kiniečių išmintis Galima nusipirkti namą, bet ne namų židinį; galima nusipirkti lovą, bet ne miegą; galima nusipirkti laikrodį, bet ne laiką; galima nusipirkti knygą, bet ne žinias; galima nusipirkti padėtį visuomenėje, bet ne pagarbą; galima užmokėti daktarui, bet nenusipirksi sveikatos: galima papirkti sąžinę, bet ne gyvenimą: galima nusipirkti seksą, bet ne meilę. Kiniečių išmintis atneša sėkmę. Ši išmintis jau aštuonis kartus apkeliavo apie pasaulį. Ir šį kartą sėkmę ji atneš tau. Gavęs šį laišką tu tapsi laimingu. Tai ne juokai. Tave aplankys sėkmė. Persiųsk šį laišką 96 val. bėgyje tiems, kuriems trūksta sėkmės. Nesiųsk pinigų, nes laimės nenupirksi. Keletas pavyzdžių: Konstantinas 1953 m. gavo tokį laišką ir paprašė sekretorės padaryti 20 kopijų: po devynių dienų jis išlošė loterijoje 9 mln. markių. Tarnautojas Karlas gavo laišką ir pamiršo apie jį, po kelių dienų jis neteko darbo. Vėliau jis persiuntė laišką, pratęsdamas grandinę, ir sėkmė sugrįžo. 1967 m. Brunas gavo laišką ir juokdamasis jį išmetė. Po kelių dienų susirgo jo sūnus. Jis surado laišką, padarė 20 kopijų ir išsiuntė, po dešimties dienų jis gavo žinią, kad sūnus pasveiko. 1987 m. laišką gavo jaunas Kalifornijos gyventojas, laiškas buvo neaiškiai parašytas ir jis pažadėjo jį perspausdinti mašinėle, tačiau tai atidėjo vėlesniam laikui, t.y. neišsiuntė laiško per 96 val. Vėliau jis perrašė laišką ir išsiuntė, pratęsdamas grandinę; po to jis įsigijo naują automobilį. Nepamiršk, nesiųsk pinigų ir nepasirašyk laiško. Paprasčiausiai išsiųsk 20 kopijų ir lauk pasikeitimų į gera. Šią išmintį parašė Antilų salose gyvenęs misionierius. Aš siunčiu ją tau, kad padėtum jai apkeliauti aplink žemę. Pasiųsk savo pažįstamiems, draugams, draugėms. Praeis nedaug laiko, ir tu gausi gerą žinią arba sulauksi siurprizo. Tai tiesa, net jeigu tu tuo ir netiki. Šis laiškas buvo pasiųstas kaip sėkmės garantas. Tu jį gavai iš žmogaus, kuriam tu rūpi, nenutrauk grandinės - dabar tavo eilė jį persiųsti. Išsiųsk 20 kopijų ir pamatysi, kas atsitiks po keleto dienų. Prisimink: NESIŲSK PINIGŲ. NEPAMIRŠK ŠIO LAIŠKO. TAI TIESA

realybe

realybe portretas
jei ES patikrins kaip naudotos visos lesos bijau kad cia bus karsciau nei dabar Libijoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių