Quantcast

„Iki“ plečiasi, „Rimi“ spaudžiasi

Bendrovė "Palink", valdanti "Iki" parduotuves, šiemet įgyvendino didžiausią plėtrą Lietuvoje - jau atidarė šešias parduotuves, o iki metų pabaigos ketina atverti dar dvi. Tuo tarpu Švedijos kapitalo "Rimi" šiemet iš visų didžiųjų prekybos tinklų uždarė daugiausiai - 24 parduotuves, o atidarė tik vieną.

Šiemet pagal parduotuvių skaičių "Palink" aplenkė rinkos lyderę "Maximą", - pirmadienį rašo savaitraštis "Veidas".

"Plėtra numatyta ilgalaikiuose mūsų veiklos planuose, nes rinkoje vis dar matome pakankamai potencialo. Be to, krizė yra palankus metas investuoti dėl sumažėjusių įrengimo sąnaudų", - teigė "Palink" atstovas Valdas Lopeta.

Antroje vietoje pagal plėtrą šiemet - lietuviško kapitalo prekybos tinklas "Norfa", kurio 95 proc. valdo vadovas Dainius Dundulis. Šiemet "Norfa" atidarė keturias parduotuves ir dar keletą renovavo. Pasak "Norfos" atstovo spaudai Dariaus Ryliškio, kitais metais ketinama atidaryti arba renovuoti iki dešimties parduotuvių.

Tuo tarpu "Maxima" šiemet laikėsi atsargiai ir atidarė tik dvi naujas parduotuves, o uždarė tris.

Kitąmet "Maxima" jau žada atidaryti penkias naujas parduotuves.

Rinkos tyrimų bendrovė "Euromonitor International" prognozuoja, kad "Rimi" apyvarta šiemet kris apie 1 proc., "Maximos" - apie 5 proc., o "Palink" ir "Norfos" pajamos didės - atitinkamai 5 ir 6 procentus.


Šiame straipsnyje: ikirimi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių