Quantcast

„Entafarma“ į vaistų sandėlį bei logistikos centrą investuoja 12 mln. litų

Didmeninės prekybos įmonė "Entafarma" į specializuotą vaistų sandėlį bei logistikos centrą investuoja 12 mln. litų, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Bendrovė tikisi, kad jame savo produktų laikys ne tik mūsų šalies prekybininkai, bet ir užsienio farmacijos galiūnai, nes iš ten jiems bus patogu skirstyti gaminius Baltijos valstybių rinkose.

Planuojama, kad verslui įsibėgėjus bendrovės apyvarta išaugs keletą kartų. Statybos bus baigtos kitų metų balandį.

"Statome sandėlius ir vaistų logistikos centrą, nes prekyba farmacijai reikalingomis medžiagomis griežtai reglamentuota, o mes turime patirties šitoje srityje. Jau ir šiandien keletas klientų mūsų sandėlius naudoja tiekdami vaistus į kitas šalis", - teigė įmonės "Entafarma" generalinis direktorius Tauras Endriukaitis.

Trečdalį naujo 10 tūkst. kvadratinių metrų ploto įmonė pasiims savo reikmėms, likusi dalis bus išnuomota. Be sandėlių nuomos, bus plečiamas ir logistikos paslaugų spektras.

Bendrovės "DPD Lietuva" generalinis direktorius Vytautas Kudzys, kurio įmonė užima iki 80 proc. farmacijos preparatų logistikos rinkos, atsargiai vertina "Entafarmos" planus.

"Vaistai yra specifinė prekė, todėl jiems saugoti reikia atitinkamų sandėlių, tačiau neaišku, ar įmonės norės sandėliuoti savo produktus pas konkurentus. Tas pats taikytina ir logistikai - Lietuvoje ši sritis dar neatitinka visų reikalavimų, tačiau ar bendrovės norės naudotis konkurentų paslaugomis - nežinia", - sakė V.Kudzys.


Šiame straipsnyje: Entafarmavaistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių