Quantcast

Dviejų turizmo bendrovių pareikalauta nutraukti veiklą

Valstybinis turizmo departamentas reikalauja turizmo bendrovių „Oasis tours“ ir „Oasis tours club“ nutraukti veiklą ir sustabdyti teikiamas paslaugas.

Trečiadienį departamentas pranešė informavęs šias įmonės, kad jos neturi galiojančių kelionių organizatorių pažymėjimų. Jų buvo pareikalauta nutraukti veiklą bei sustabdyti organizuotų turistinių kelionių pardavimo paslaugas turistams.

„Valstybinis turizmo departamentas vykdydamas rinkos priežiūrą užfiksavo faktą, kad interneto svetainėje www.oasistours.lt buvo pateikiama informacija apie bendrovės „Oasis tours“ parduodamas išvykstamojo turizmo paslaugas. Kadangi kelionių organizatoriai „Oasis tours“ ir  „Oasis tours club“ neturi galiojančių kelionių organizatorių pažymėjimų, oficialiu raštu įmonių buvo pareikalauta nedelsiant nutraukti veiklą“, - pranešime spaudai cituojamas Valstybinio turizmo departamento direktoriaus pavaduotojas, l.e. direktoriaus pareigas Juozas Raguckas.

Jis nurodo, kad apie galimai neteisėtą įmonių „Oasis tours“ ir „Oasis tours club“ veiklą departamentas informavo Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyrių ir paragino kuo skubiau inicijuoti veiksmus, siekiant užkirsti kelią neteisėtai įmonių veiklai.

Lietuvos Respublikos turizmo įstatymo 4 straipsnis numato, kad kelionės organizatorius ar kelionių agentūra kelionių organizavimo arba kelionių agentūros paslaugas gali teikti tik turėdami galiojantį kelionės organizatoriaus arba kelionių agentūros pažymėjimą.

Bendrovė „Oasis Tours“ įstatymams nusižengia nebe pirmą kartą. Balandžio mėnesį Konkurencijos taryba pranešė, kad „Oasis Tours“ savo interneto svetainėje paskelbė klaidinančią reklamą apie viešbučio kategoriją, todėl įmonė nubausta 7 tūkst. litų bauda.

Tąkart bendrovė pateikė melagingą informaciją apie vieną viešbutį – turistams buvo žadama, kad jie gyvens keturių žvaiždučių viešbutyje, tačiau Konkurencijos tarybai pradėjus tyrimą, dokumentas, neabejotinai patvirtinantis minėto viešbučio žvaigždučių skaičių nebuvo pateiktas.

Bendrovė buvo įpareigota nutraukti klaidinančią reklamą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių