Quantcast

Degalinės kratosi peršamų naujų prievolių

Per daug prievolių, įpareigojimų, pareikalausiančių papildomų investicijų, abstrakčių, kontrolieriams rankas atrišančių formuluočių - naują prekybos naftos produktais taisyklių projektą kritiškai vertina Lietuviškų degalinių sąjunga.

Energetikos ministerija tikina, kad saugo vartotojus, ir ramina, jog sąžiningai dirbantiems verslininkams bus tik lengviau, penktadienį informuoja dienraštis „Verslo žinios“.

Lietuviškų degalinių sąjungos (buvusi Lietuvos verslininkų, prekiaujančių naftos produktais, sąjunga) vykdomasis direktorius Vidas Šukys pažymi, kad žaidimo taisyklės degalų pardavėjams keičiamos jau trečią kartą per metus, o naujame teisės akto projekte verslui numatoma per daug įvairių prievolių.

Daugiausia pastabų sąjungos atstovai žeria dėl prekybos dujų balionais reglamentavimo. Kliūva, kad dujų baliono pirkėjo pageidavimu už papildomą mokestį dujų pardavėjas privalėtų suteikti dujų balionų pristatymo ir prijungimo paslaugą.

Energetikos ministro patarėjas Kęstutis Jauniškis nurodo, kad taisyklių projekto nuostatos nėra visiškai naujos verslui, nes jungiami dabar galiojantys reikalavimai nefasuotiems naftos produktams ir suskystintų naftos dujų prekybai.

Tačiau jis pažymi, kad neketinama atsisakyti nuostatos, kuri įpareigotų suskystintų naftos dujų pardavėją privalomai teikti pristatymo ir prijungimo paslaugą.

V.Šukys pažymi, kad papildoma našta verslininkams gali tapti ir taisyklių punktas, numatantis, kad dujų pirkėjo pageidavimu parduodamas dujų balionas turi būti pasvertas - reikės pasirūpinti svarstyklėmis, kurios kainuoja iki 1 tūkst. litų, paskui jas dar reikės metrologiškai tikrinti.


Šiame straipsnyje: degalinėsdegalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
kam jau kam skustis .o sitiems vargsams ,,kabutese,, patilet

QQQ

QQQ portretas
a sakai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių