Quantcast

Darbo inspektoriai tikrins statybvietes ir sandėliavimo įmones

Valstybinės darbo inspekcija (VDI) visą birželį aktyviai tikrins, kaip įmonėse laikomasi darbuotojų saugos ir sveikatos bei darbo teisės reikalavimų.

Numatyta patikrinti daugiau nei 140 įmonių visoje Lietuvoje. Darbo inspektoriai nusitaikę apsilankyti statybvietėse bei transporto ir sandėliavimo bendrovėse.

„Nerimą kelia tai, kad šiemet čia sunkių ir mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe įvyko daugiau nei pernai, mirtinų nelaimingų atsitikimų remontuojant technines priemones, automobilius skaičius šiais metais išaugo net keturis kartus“, – pranešime spaudai tvirtino LR vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus pavaduotoja Svetlana Černuševič.

Nelaimės šiose ekonominės veiklos srityse esą sudaro trečdalį visų nelaimingų atsitikimų darbe.

Per 5 šių metų mėnesius VDI gavo 48 pranešimus apie sunkius ir 20 pranešimų apie mirtinus nelaimingus atsitikimus darbe; pernai per tą patį laikotarpį buvo sunkiai sužaloti 45 darbuotojai, dar 13 žuvo. Daugiausiai aukų pareikalavo statybos bei sandėliavimo ir transportavimo darbai. Atliekant statybos darbus šiemet žuvo 3, sunkiai sužaloti – 7 darbuotojai (pernai per tą patį laikotarpį žuvo 2 darbuotojai ir 10 - sunkiai sužaloti), iš jų 3 sunkūs ir 2 mirtini nelaimingi atsitikimai darbe įvyko žmonėms nukritus iš aukščio. Dirbdami sandėliavimo, transportavimo, pakrovimo, iškrovimo darbus šiemet 7 žmonės sunkiai susižalojo, 4 – žuvo (pernai per 5 mėnesius 3 žuvo ir 3 sunkiai sužaloti).

Per praėjusiais metais VDI vykdytą statybviečių tikrinimo akciją darbo inspektoriai, patikrinę per 340 statybviečių, nustatė beveik 1 tūkst. darbuotojų saugios ir sveikatos bei darbo teisės pažeidimų ir neatitikimų teisės aktų reikalavimams. Darbdaviams buvo surašyta per 200 reikalavimų pašalinti pažeidimus bei 19 administracinių tesės pažeidimų protokolų, 5 statybvietėse buvo sustabdyti darbai. Taip pat buvo nustatyta 11 nelegaliai dirbusių asmenų.


Šiame straipsnyje: darbo inspekcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių