Quantcast

D. Grybauskaitė kalbų apie Ūkio banką nesureikšmina

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nesiima vertinti, ar Ūkio bankas savo veikla primena 2011 m. nacionalizuotą „Snorą“.

Šalies vadovė, paprašyta palyginti šiuos du bankus, pirmiausiai pagyrė Lietuvos banką už efektyvią finansų institucijų priežiūrą, rašo delfi.lt.

„Džiaugiuosi, kad mūsų centrinis bankas vykdo griežtą visų finansinių institucijų priežiūrą. Tą matome ir dabar – dėl kredito unijų. Taip pat – ir dėl visų komercinių bankų. Taigi, tai yra standartinė, sustiprinta procedūra. Ir labai gerai, kad taip vyksta“, – žurnalistams teigė D. Grybauskaitė.

Sykiu ji pabrėžė, kad skaidrumu pirmiausiai turi būti suinteresuota pati finansų institucija.

„Jeigu yra kažkokių neaiškių žinių, tai banko pareiga atlikti papildomus tyrimus. Kol kas jokių kitokių teisėsaugos institucijų ypatingos veiklos dėl Ūkio banko nėra“, – sakė šalies vadovė.

Tuo metu Ūkio banko vadovai penktadienį išplatino viešą pareiškimą, kuriame teigia, jog savo veikloje laikosi visų Lietuvos įstatymų bei ES direktyvų, tarp jų ir susijusių su pinigų plovimo prevencija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

švabra

švabra portretas
Na va kaip grazu, is karto matosi kas dienos seimininkas. O juk galejo antarste uzdeti ir tokia: "DG atsisake komentuoti situacija ar UB panasus i Snora; Prezidente tikisi issamaus banko tyrimo". Va jums ir "medine diena" :)

Kęstas

Kęstas  portretas
Jei kas balsavote už D.Grybauskaitę, ar ruošiatės už ją balsuoti, patartina paskaityti straipsnį, aprašantį jos kolaboravimą su okupantais po nepriklausomos Lietuvos atkūrimo. Ta pati D.Grybauskaitė noriai paskelbė tautiečius, emigravusius po to džiaugsmingo momento Tėvynės išdavikais, nevertais Lietuvos pilietybės. Mes tokiems žmonėms, kaip D.Grybauskaitė, leidžiame toliau naikinti lietuvius, mūsų tautos vienintelį tikrą turtą... Gėda mums. Rask nuorodą, suvesdamas Google žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Kęstui

Kęstui portretas
Tau koks skirtumas, partškolinius, prorusiškus į valdžią išsirinkot, ko čia loji ant tos prezidentės.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių