Quantcast

Atgimsta senolių tradicija - duonos kepimas namuose

Vis daugiau šeimininkių duoną kepa namuose, kai kurios net skundžiasi, kad rupių miltų kartais neįmanoma rasti parduotuvėse.

Grūdų perdirbėjų teigimu, šių miltų paklausa pastaruoju metu auga kaip ant meilių.

„Ne tik sau, bet kepam ir sūnaus šeimai, ir kito sūnaus šeima valgo, ir atvažiuoja draugai, tad vaišinu ir dalinuos“, – LTV „Šiandien“ teigė duonos kepėja Dalia Danilaitienė.

„Tiesiog yra laiko, yra malonus užsiėmimas būnu namuose, tad stengiuosi ir pyragus, ir duoną, ir visas pas mus maistas naminis“, – priduria moteris.

Tešlai užminkyti ponia Dalia naudoja apie kilogramą rupių ruginių ir rupių kvietinių miltų.

Prideda įvairių pagardų, pavyzdžiui, džiovintų vaisių, ir pačios kepta duonele gardžiuojasi savaitę–pusantros.

Plintant idėjai duoną keptis pačioms, kai kurios šeimininkės sako pasigedusios rupiai maltų miltų prekyboje. Dalis mažų parduotuvių pripažįsta išvis neturinčios šios prekės lentynose.

Didieji prekybos centrai rupių miltų stygių sako pajautę maždaug prieš mėnesį, kai dėl pažeidimų sertifikatų neteko vienas didžiausių šalyje Ustukių malūnas. Bendrovei teko sustabdyti ekologiškų produktų gamybą bei beveik 32 tūkst. kilogramų pagamintos produkcijos realizavimą.

Tačiau lentynose esą galima rasti kitų gamintojų produkcijos. Grūdų perdirbėjų asociacijos vadovo teigimu, nežinia, ar sumani bendrovių rinkodara, ar augantis moterų noras šeimininkauti namie stipriai kelia rupių miltų paklausą.

Tautvydas Barštys, Grūdų perdirbėjų asociacijos prezidentas, teigia, kad šių miltų paklausa per metus išaugo apie 10 kartų, tačiau tikina, kad trūkumo rinkoje nėra.


Šiame straipsnyje: Duonos kepimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių