Quantcast

A.Kubilius: ES laikosi bendros pozicijos dėl atominių elektrinių kaimynystėje

Europos Sąjungos (ES) šalys laikosi solidarios pozicijos dėl didesnio dėmesio ES kaimynystėje plėtojamiems branduolinės energetikos projektams, trečiadienį pareiškė Lietuvos premjeras Andrius Kubilius.

Ministras pirmininkas pabrėžė, kad tokios nuostatos, kurias savaitės pabaigoje aptars ES vadovai, svarbios Lietuvai, nuogąstaujančiai dėl Karaliaučiuje ir Baltarusijoje planuojamų jėgainių.

"Tai, be abejo, mums yra svarbu kalbant apie projektus mūsų kaimynystėje - Baltarusijoje ir Karaliaučiaus srityje. Kiek suprantame iš diskusijų Energetikos taryboje, pakankamai solidari pozicija apskritai kalbant apie kaimynystėje plėtojamus branduolinės energetikos projektus buvo išsakyta ne vienos ES šalies. Šiuo atveju ES solidarumas, atrodo, yra pakankamai akivaizdus", - žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė premjeras.

Anot A.Kubiliaus, Lietuva sveikina ES sprendimą atlikti "atsparumo testus" (stress tests) šiuo metu veikiančiose elektrinėse ES viduje. Tačiau, pasak jo, tokios nuostatos turėtų būti taikomos ir "šalia ES sienų" planuojamoms statyti jėgainėms.

"Panašūs "stress testai", matyt, turėtų būti taikomi ir būsimoms branduolinėms jėgainėms, bet mūsų primygtinis siūlymas ir principinė nuostata - kad labai tiksliai būtų įvardyta, jog toks pat dėmesys turėtų būti skiriamas (...) ir toms branduolinėms jėgainėms, kurios veikia arba kurios planuojamos statyti šalia ES sienų", - kalbėjo A.Kubilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pelė

pelė portretas
AR mes jau grįžome į 1947,kai dar buvo kionigsbergas-karaliaučius?

inga

inga portretas
kubiliau-laikykis uz bibi,taip patogiau.

Kremliaus chalujams

Kremliaus chalujams portretas
Kremliaus chalujams konservatoriai kaip raudona toreodoro skepeta pasmerktam jaučiui.Kremliaus chalujai yra zombių atmaina,suformuota gūdžiais rusiškos okupacijos laikais.Neapykanta konservatoriams yra paveldimas dalykas,dažniausia strybų ,buvusių privilegijuotų sovietinių kolaborantų (pvz.A.Paleckis)šeimų savybė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių