Quantcast

A.Kubilius: atominės projekte niekas nežlugo (papildyta)

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius apgailestauja, kad strateginio investuotojo konkursas nepavyko, pasitraukus Pietų Korėjos bendrovei "Kepco".

Tačiau premjeras nepripažįsta, kad korėjiečių pasitraukimas reiškia atominės elektrinės statybų žlugimą.

„Niekas nežlugo atominės projekte. Strateginio investuotojo atrankoje tiesiog baigėsi konkurso etapas, todėl prasideda tiesioginių derybų etapas. Bus deramasi su visais, tarp jų ir su korėjiečiais. Per šį pusmetį pelnyta labai stipri Europos Sąjungos ir regiono partnerių parama, todėl projektas stipriai pasistūmėjo į priekį“, - pranešime cituojamas A.Kubilius.

Anot premjero, Lietuva toliau tęs strateginių energetikos projektų įgyvendinimą.

Pasak jo, Lietuva toliau tęs visų šaliai strategiškai svarbių projektų bei bendrosios ES energetikos politikos įgyvendinimą, statant branduolinę jėgainę ir jungtis į Lenkiją ir Švediją.

„Suprasdami, kad svarbių energetinę nepriklausomybę mažinančių projektų įgyvendinimas sulaukia smarkaus pasipriešinimo iš tų, kuriems ligšiolinė padėtis yra ir palanki ir naudinga, savo tikslų sieksime dar glaudžiau bendradarbiaudami tiek su regioninėmis valstybėmis, tiek su ES institucijomis“, - teigia A.Kubilius.

Pasak Premjero, energetikos planai ir regioninės branduolinės jėgainės projektas bus smulkiai aptariami Lenkijos ir Baltijos valstybių Premjerų susitikime Varšuvoje sekmadienį.


Šiame straipsnyje: VAEAndrius Kubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių