Quantcast

„Ajolas“ iš „Marks & Spencer“ parduotuvės nori 20 mln. litų

Iš prekybos centro "Gedimino 9" nusprendusi išsikraustyti bendrovė "MSF Lithuania" (vykdanti "Marks & Spencer" veiklą) sulaukė beveik 20 mln. litų pretenzijų iš prekybos centro valdytojos " Ajolas", teigiančios, kad nuomininkai neturėjo teisės nutraukti sutartį.
Nesutarimai kilo skirtingai skaičiuojant nuomojamą prekybos centro plotą, trečiadienį informuoja dienraštis "Verslo žinios".

"MSF Lithuania" teigia, kad neužimtas plotas prekybos centre sudaro 23,08 proc. "Ajolas", patikrinęs partnerio teiginius, skaičiavo, kad neužimto ploto yra 15,07 proc.
"MSF Lithuania" tikina, kad egzistuoja galimybė nutraukti sutartį remiantis sutarties pagrindu, jeigu per pirmuosius 5 metus po sutarties sudarymo bet kuriuo trijų mėnesių laikotarpiu yra neišnuomota 17,5 proc. nuomojamo prekybos centro ploto.

Prekybos centrą "Gedimino 9" nesėkmingai bandyta parduoti jau tris kartus, paskutinį kartą - pernai gruodį. Į pastatą ir sklypą taikėsi didžiausias bankrutuojančios įmonės kreditorius - "Swedbank", tačiau varžytynėms pagalius į ratus kišo 5 proc. "Ajolo" akcijų turinti statybų bendrovė "Constructus", kuri buvo nepatenkinta gerokai sumažėjusią kaina.

"Ajolo"bankroto administratorius Gintaras Adomonis sako, kad artimiausiu metu bus šaukiamas kreditorių susirinkimas ir jame bus sprendžiama dėl įmonei priklausančio prekybos centro Vilniuje "Gedimino 9" pardavimo kainos nustatymo.


Šiame straipsnyje: gedimino 9

NAUJAUSI KOMENTARAI

Liutauras

Liutauras portretas
Pasikarkit, visi pinigų ištroškę padugnės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių