Quantcast

„WikiLeaks“ įkūrėjo sūnus ragina su jo tėvu elgtis „apolitiškai“

Tinklalapio "WikiLeaks" įkūrėjo Juliano Assange'o sūnus australas paragino su jo tėvu elgtis nešališkai ir apolitiškai bei išreiškė viltį, kad jo areštas Didžiojoje Britanijoje nebuvo "žingsnis kelyje į išdavimą Jungtinėms Valstijoms".

Melburne gyvenantis 20-metis programinės įrangos kūrėjas Danielis Assange'as nurodė, kad kelerius metus nepalaikė jokių kontaktų su savo tėvu, tačiau paragino su juo elgtis teisingai, kai jis "galiausiai" buvo sulaikytas Britanijoje.

"Pasistenkime, kad su mano tėvu būtų elgiamasi nešališkai ir apolitiškai", - rašė D.Assange'as socialiniame tinkle "Twitter".

"Tikiuosi, jog tai nėra tarpinis žingsnis kelyje į jo išdavimą Jungtinėms Valstijoms", - pabrėžė jis.

Prisidengęs pseudonimu "somnidea" D.Assange'as rašė, kad negali suprasti, kaip švedų prokurorai "galbūt galėtų nuteisti" jo tėvą dėl seksualinių nusikaltimų, kuriais jis įtariamas Švedijoje, išdavusioje jo arešto orderį.

"Švedų teisinės sistemos veiksmai kol kas neteikiantys vilčių", - pridūrė D.Assange'as, reikšdamas abejones, kad su jo tėvu bus elgiamasi teisingai.

Vaikinas taip pat nesutiko su nuomone, kad jo tėvas galėtų būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už 250 tūkst. JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumentų paskelbimą.

"Tokiu atveju kiekviena žiniasklaidos priemonė, kuri perspausdino tuos dokumentus ar jų derivatus, yra lygiai taip pat baustina", - rašė D.Assange'as, kuris yra diplomuotas genetikas.

39 metų J.Assange'as buvo areštuotas antradienį Londone pagal Švedijos išduotą arešto orderį. Stokholmo teismas siekia jį apklausti dėl įtariamų seksualinių nusikaltimų, tarp jų išžaginimo ir seksualinio priekabiavimo. "WikiLeaks" vadovas šiuos kaltinimus neigia, o jo advokatai sakė sieksiantys, kad jų ginamasis nebūtų išduotas.

J.Assange'o motina Christine Assange australų žiniasklaidai sakė, kad sūnus atsiribojo nuo artimųjų rūpindamasis jų saugumu ir nenorėdamas, kad jie nukentėtų dėl jo prastos reputacijos.

"WikiLeaks" vadovo sūnus savo tinklaraštyje rugpjūtį rašė, jog labai gerbia savo tėvą ir jo reikalą.

"Šiais absurdiškais kaltinimais seksualine prievarta tik siekiama nukreipti dėmesį nuo tos šiurpulingos pagarbos, kurią kelia tai, ką jis nuveikė", - rašė D.Assange'as.


Šiame straipsnyje: WikiLeaksAssange'as

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių