Quantcast

Vokiečiai šiukšlėmis užvertė Lenkijos miškus

Į Lenkijos pasienio miškus Liubušo vaivadijoje iš Vokietijos atvežama dešimtys tonų šiukšlių.

Kaip Lenkijos naujienų agentūrai PAP sakė Liubušo pasienio apsaugos skyriaus atstovas spaudai Andrzejus Kaminskis, tik iš pasienyje esančios Gubino miškininkystės teritorijos per metus teko išvežti 84 tonas šiukšlių.

Lenkų miškuose atsiduria elektroninė aparatūra, pakuočių dėžės, seni laikraščiai, drabužiai, sugedę maisto produktai ir kitos šiukšlės. Daugelis jų čia atvežamos iš Vokietijos.

Lenkijos pasieniečiai pažymi, kad nelegalus šiukšlių įvežimas tapo vienu didžiausiu pavojų šaliai po to, kai ji šiais metais prisijungė prie Šengeno zonos ir panaikino pasienio kontrolę.

Kovoti su šia blogybe itin sunku, nes Lenkijos sieną su Vokietija kerta tūkstančiai automobilių. Pareigūnai teigia negalintys patikrinti visų lengvųjų automobilių bagažinių, o kaip tik jose ir atkeliauja vokiškos šiukšlės.

Pasieniečiai net kreipėsi į vietinius gyventojus prašydami apie nelegalius šiukšlių įvežimo ir išmetimo atvejus informuoti atitinkamas tarnybas.

Lenkijoje už šiukšlinimą gresia piniginė bauda nuo 20 iki 500 zlotų (apie 20-500 litų).

BNS inf.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių