Quantcast

V. Putinas pasirašė prieštaringai vertinamą įstatymą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pasirašė prieštaringai vertinamą parlamento priimtą įstatymą, draudžiantį amerikiečių šeimoms įsivaikinti vaikus iš Rusijos, paskelbė Kremlius.

Šis teisės aktas, laikomas kerštu už JAV įstatymą, numatantį sankcijas Rusijos pareigūnams, siejamiems su teisininko Sergejaus Magnickio mirtimi kalėjime 2009 metais, įsigalios nuo sausio 1 dienos.

Didelius ginčus išprovokavęs įstatymas laikomas griežčiausiu prieš JAV nukreiptu teisės aktu, priimtu per jau 13 metų trunkantį V.Putino vadovavimą. Jį kritikavo ne vien aktyvistai, bet netgi kai kurie ministrų kabineto nariai.

Šis įstatymas buvo priimtas po trijų skaitymų Valstybė Dūmoje, o trečiadienį jį patvirtino parlamento aukštieji rūmai - Federacijos Taryba.

V.Putinas ketvirtadienį sakė ketinantis jį pasirašyti, nutraukdamas daug dienų trukusias spėliones dėl prezidento pozicijos.

Kremliaus politiką palaikantys įstatymų leidėjai šio įstatymo projektą parengė per kelias dienas po to, kai JAV priėmė teisės aktą dėl sankcijų įtariamiems žmogaus teisių pažeidėjams Rusijoje.

Šis žingsnis atskleidė nesutarimus aukščiausiuose Rusijos valdžios sluoksniuose tarp pritariančių griežtai politikai Jungtinių Valstijų atžvilgiu ir palaikančių santūresnę poziciją.

Prieš naująjį įstatymą viešai pasisakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir socialinių reikalų vadovė Olga Golodec.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras

Gintaras portretas
Putinas gina rusu interesus, o ne amerikieciu kaip visi kiti ES vergai. Ateis laikas kad ir Lietuvos zmones supras kad kas metais Lietuva vis daugiau tampa ES kapitalismo vergu, nes Lietuvos suverinitetas bus paaukotas ant isnaudotoju aukuro

arvys

arvys portretas
uzuojauta rusu naslaiciams...

to gintaras

to  gintaras portretas
kazkur girdeti bolsevikiski paistalai...ar ne sovietines praeities tamstele esate?o gal is durnyno?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių