Quantcast

Sinoptikai Britanijai prognozuoja ilgokai truksiantį atšalimą

Jungtinei Karalystei prognozuojamas ilgėliau truksiantis oro atšalimas. Sinoptikai teigia, kad jau ketvirtadienio naktį numatomas gausus sniegas – šiemet tai nutiks anksčiausiai nuo 1993 metų, informuoja BBC naujienų tarnyba.

Ypač gausiai turėtų snigti šiaurinėje ir rytinėje Britanijos dalyse. Prognozuojama, kad Škotijoje per naktį gali iškristi 15–20 cm sniego. Anglijos šiaurės rytuose turėtų pasnigti mažiau – apie 2–5 cm.

BBC sinoptikas Metas Teiloras tvirtina: „Tai bus ne trumpalaikis staigus šokas. Tokios oro sąlygos išliks iki kitos savaitės vidurio. Yra buvę, kad Britanijoje pradeda snigti ir anksčiau, tačiau tai bus pirmas kartas nuo 1993 metų, kai prisnigs tiek daug ir tokioje didelėje šalies dalyje.“

Britanijos meteorologijos tarnyba perspėja, kad nuo ketvirtadienio šalyje smarkiai snigs ir siautės pūgos didžiojoje šiaurės ir rytų Škotijos dalyje. Gausūs krituliai ir Anglijos rytuose, nuo Nortumberlando iki pat pietinės pakrantės. Penktadienį turėtų pasnigti ir vakarų Velse bei pietvakarių Anglijoje.

Šeštadienio dieną Londone oro temperatūra gali nukristi iki maždaug 2 laipsnių Celsijaus. Vidutinė šio laikotarpio norma yra 9 laipsniai. Pietryčių Škotijoje termometro stulpelis gali smuktelėti iki nulio.


Šiame straipsnyje: Britanijaatšalimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių