Quantcast

Seniausiems žinomiems pasaulio dvyniams suėjo 100 metų

Seserims belgėms Gabrielle Vaudremer ir Marie Hendrix - seniausiems žinomiems pasaulio dvyniams - šeštadienį suėjo 100 metų.

Garbingą jubiliejų seserys atšventė su šampanu, tortu ir šeimos sudainuota daina. Iš savivaldybės jos gavo šaliką, o iš senelių namų "Chateau Sous-Bois", kuriuose gyvena, - gėlių. Drauge su jomis šventė maždaug 200 žmonių, tarp jų - 28 giminaičiai, sakė senelių namų regioninės administracijos vadovas.

"Jos išgėrė šampano ir suvalgė torto, - iš Spa miestelio Belgijos rytuose telefonu žurnalistams sakė Damienas Berteau. - Jos buvo labai laimingos".

Šeimos nariai ta proga pasakė kalbą apie savo darbą mylėjusios skrybėlių pardavėjos Gabrielle Vaudremer ir "griežtos, bet teisingos" mokytojos Marie Hendrix, kuri naudoja vyro pavardę, gyvenimą, sakė D.Berteau.

Tada giminaičiai sudainavo savo gimtojo Lježo regiono liaudies dainą.

Guinnesso rekordų knygoje kaip seniausi pasaulio dvyniai yra įrašytos 98 metų seserys prancūzės. Ši rekordų knyga rekordus pripažįsta tik sulaukusi atitinkamų prašymų, o dvynės belgės tokio prašymo nėra pateikusios ir, regis, tuo nesidomi, pridūrė D.Berteau.

"Jos yra kuklūs žmonės. Jos nesiekia perdėto rodymosi žiniasklaidoje", - pridūrė jis.

Anksčiau šią savaitę dvynės, kurios yra gimusios 1910 metų spalio 2 dieną, interviu laikraščiui "L'Avenir" papasakojo apie savo gyvenimą Lježe po to, kai jų šeima atsikraustė iš Šiaurės vakarų Prancūzijos.

"Visuomet jutau aistrą skrybėlėms, - laikraščiui pasakojo Gabrielle. - Kai buvau maža, žiūrėdavau į ponias ir galvodavau, kad taip pat norėčiau nešioti tokias nuostabias skrybėles".

Dvynės, kurios vaikų neturi, prisiminė, kaip leisdavo atostogas Spa, kur galiausiai ir leidžia senatvės dienas.

"Dažnai eidavome rinkti vaivorų, riešutų ir grybų", - sakė Marie.


Šiame straipsnyje: dvyniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių