Quantcast

S. Berlusconi atlaikė pirmąjį pasitikėjimo balsavimą

Senate valdžią išlaikęs Italijos Premjeras Silvio Berlusconi dar turi sulaukti verdikto žemuosiuose parlamento rūmuose.

Balsavimą Atstovų rūmuose, kuris laikomas svarbiausiu, mat būtent čia ėmė byrėti S. Berlusconi rėmėjų gretos ir sustiprėjo opozicija, pradėjo didžiausias šiandieninis Italijos premjero politinis priešninkas Gianfranco Fini.

Buvęs bendražygis į naują partiją subūrė kelias dešimtis buvusių premjero rėmėjų. Opozicijos teigimu, S. Berlusconi asmeniniai skandalai, politinės rietenos bei, švelniai tariant, lengvi nusišnekėjimai, neturėjimas ką pasiūlyti augančiam bedarbių, protestuojančių studentų ar dėl atliekų krizės kenčiančių Neapolio gyventojams, perpildė ne tik politinių partnerių, bet ir piliečių kantrybės taurę. Žemuosiuose parlamento rūmuose opozicija teigia surinksianti 630 premjerui nuversti būtinų balsų.

Į Atstovų rūmų posėdį šiek tiek pavėlavęs, bet plojimais pasitiktas S. Berluskoni dar pirmadienį teigė laimėsiantis balsavimą ir net praplėsiantis savąją koaliciją.

Šį kartą prie įvairaus tipo skandalų pratęs S. Berlusconi reaguoja rimčiau nei paprastai – kalbėdamas balsavimo abiejuose parlamento rūmuose išvakarėse jis pagrasino, kad nuvertus dabartinę vyriausybę susvyruos ir Italijos stabilumas.  

Premjerui neišlaikius pasitikėjimo balsavimo, piliečiams gali tekti dalyvauti pirmalaikiuose rinkimuose, o to esą visai nereikia.

Kai Europą krečią ekonominė krizė, geriausias ginklas prieš ją – stabilumas.

Politikos apžvalgininkai nesiima prognozuoti balsavimo Atstovų rūmuose rezultatų. Jie turėtų paaiškėti antradienį po kelias valandas truksiančių diskusijų, kurios tikrai užsitęs.

Vos jas pradėjus, Italijos premjeras ištvėrė vos keliasdešimt minučių. Skambant vieno opozicijos atstovo iš partijos „Vertybių Italija“ šauksmams „Lauk iš čia! Gėdijamės tavęs, bėk į Bahamus. Kuo greičiau tuo geriau“ S. Berlusconi su savo partijos nariais paliko salę.

Tiesa, po kelių minučių grįžo – jei būtų labai jautrus kritikai, tiek metų nedalyvautų Italijos politikoje.


Šiame straipsnyje: Silvio Berlusconi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių