Quantcast

Per mirtininko išpuolį afganų klinikoje žuvo 35 žmonės

Rytų Afganistane mirtininkas, vairavęs automobilį su sprogmenimis, šeštadienį susprogdino nedidelę kliniką, kuriai sugriuvus žuvo bent 35 žmonės, daugiausia - moterys ir vaikai, laukę skiepų, motinai ir vaikui teikiamos ar kitokios priežiūros.

Tai vienas kruviniausių išpuolių prieš civilius Afganistano gyventojus šiais metais.
Sargybiniai matė padidinto pravažumo automobilį, dideliu greičiu važiuojantį Akbarkhailo (Akbarchailo) valstybinės ligoninės link. Šis centras teikia sveikatos apsaugos paslaugas vieno kalnuoto rajono Logaro provincijos Azros rajone gyventojams.

Niekas nespėjo nušauti vairuotojo ar peršauti automobilio padangų - automobilis rėžėsi į sieną ir sprogo, sakė vietos pareigūnai.

Nenorėdamas sulaukti kaltinimų dėl civilių gyventojų aukų Talibanas paneigė, kad yra kaip nors susijęs su šiuo šeštadienio išpuoliu. Smurtas Afganistane intensyvėjo nuo to laiko, kai šis islamistų judėjimas pradėjo savo pavasarinį puolimą ir pažadėjo atkeršyti už "al Qaida" lyderio Osamos bin Ladeno mirtį.

"Šios atakos mūsų kovotojai nevykdė", - telefonu žurnalistams sakė Talibano atstovas Zabiullah Mujahidas.

Sprogimo liudininkai ir aplinkiniai gyventojai kastuvais ir plikomis rankomis karštligiškai darbavosi griuvėsiuose. Iš nuolaužų buvo ištraukti mažiausiai 35 lavonai, o dar 53 žmonės buvo sužeisti, sakė provincijos visuomenės sveikatos departamento direktorius Mohammadas Zarefas Nayebkhailas.

Tarp aukų - daugiausia moterų ir vaikų - yra pacientų, lankytojų ir medicinos darbuotojų.
Tai daugiausiai aukų pareikalavęs išpuolis nuo vasario, kai trys vyrai Džalalabade, Kabulo banko skyriuje, nušovė 38 žmones. Atsakomybę už tą išpuolį prisiėmė Talibanas, kuris pareiškė, kad aukos nusipelnė tokio likimo, nes kai kurios jų dirbo Vakarų remiamai Afganistano vyriausybei.


Šiame straipsnyje: Sprogimas Afganistanesprogimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių