Quantcast

Lenkija Baltarusijos opoziciją kurstė remdama finansiškai?

Kažkoks anonimas, panašiai kaip darė "WikiLeaks", siuntinėja Lenkijos žiniasklaidai neva gautus slaptus vyriausybės dokumentus, kurie atskleidžią, jog Varšuva kišosi į Baltarusijos vidaus reikalus, rašo Lenkijos dienraštis "Rzeczpospolita".

Jų turinys esą rodo, kad Lenkijos diplomatijos vadovas Radoslawas Sikorskis nurodinėjęs lenkų diplomatiniam korpusui Minske "kištis į Baltarusijos vidaus reikalus".

Telegramos labai panašios į tikrąsias, tačiau Lenkijos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovas spaudai kategoriškai tvirtina - tai klastotės.

Iš šių telegramų sektų, jog Baltarusijos prezidento rinkimų išvakarėse, 2010-ųjų lakpritį, R.Sikorskis nurodęs Lenkijos ambasadai Minske iš savo fondo išmokėti opozicinės organizacijos "Ruch naperad" (Judėjimas pirmyn) lyderiui 80 tūkst. eurų porinkiminei manifestacijai surengti, kuri įvyko gruodžio 19 dieną.

Dar daugiau, iš telegramų galima susidaryti įspūdį, kad po rinkimų Lenkijos URM norėjo daryti įtaką opozicijai.

"Po opozicijos lyderių arešto reikia kuo greičiau suintensyvinti bendradarbiavimą su Aleksandru Milinkevičiumi, kuris, atrodo, yra patikimiausias kandidatas į opozicijos lyderius", - neva rašė lenkų diplomatams R.Sikorskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laisvamanis

laisvamanis portretas
R.Sikorskis tai idiotas,bet panašu,kad šios telegramos sklinda iš kolchozno "Lukaleaks" ir jo praplikusio įkūrėjo,Stalino ūsais ir maniako akimis,srėbtuvės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių