Quantcast

Krūtų implantus gaminusios įmonės vadovui pateikti kaltinimai

Prancūzijos pareigūnai penktadienį pateikė bendrovės „Poly Implant Prothese“ (PIP), atsidūrusios tarptautinio skandalo dėl nesaugių krūtų implantų centre, įkūrėjui Jeanui Claude'ui Mas kaltinimus dėl „netyčinio sveikatos sutrikdymo“, nurodė jo advokatas.

J.C.Mas buvo suimtas ketvirtadienį, atliekant tyrimą dėl galimai nesaugių PIP gamintų krūtų implantų, kurie buvo įsodinti daugiau nei 400 tūkst. moterų visame pasaulyje. Vėliau jis buvo paleistas už 100 tūkst. eurų (345,3 tūkst. litų) užstatą, sakė advokatas Yves'as Haddadas.

Ketvirtadienį J.C.Mas atsakė į „šimtus klausimų“, teigė teisininkas, pridūręs, kad jo 72 metų klientas buvo „labai nusiteikęs bendradarbiauti“ ir apibūdino visų savo bendrovės darbuotojų pareigas bei savo ryšius su tiekėjais.

Prokurorai nurodė, jog policija šalies pietuose taip pat suėmė kitą buvusį aukštą dabar jau nebeveikiančios PIP vadovą Claude'ą Couty.

Nerimas dėl PIP implantų, kurie, kaip buvo nustatyta, buvo gaminami naudojant techninį silikoną, praeitų metų pabaigoje apėmė visą pasaulį, kai Prancūzijos sveikatos apsaugos tarnybos patarė 30 tūkst. moterų išsiimti šiuos implantus dėl didelio jų plyšimo pavojaus.

Manoma, kad PIP implantai yra įsodinti 400-500 tūkst. moterų visame pasaulyje, Ši bendrovė anksčiau buvo trečia didžiausia pasaulyje silikoninių implantų gamintoja.

Kai kurios šalys, tarp jų Vokietija ir Čekija, rekomendavo PIP implantus nešiojančioms moterims juos dėl visa pikta išsiimti, tačiau tokio sprendimo nepriėmė Didžioji Britanija.

Europoje ir Lotynų Amerikoje 13 šalių taip pat paragino moteris pasitikrinti pas gydytojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių