Quantcast

Ispanija užsitikrino 100 mlrd. eurų pagalbą savo bankams

Ispanija užsitikrino iki 100 mlrd. eurų pagalbą savo bankams gelbėti ir pelnė pasaulio pagyras už Europos ir pasaulio ekonomikų stabilizavimą.

Po šeštadienį surengtos vaizdo konferencijos, kuri truko daugiau kaip dvi valandas, 17 euro zonos valstybių finansų ministrai paskelbė pareiškimą, kuriame sako, kad „nori palankiai atsakyti“ į Ispanijos pagalbos prašymą.

Susitarimas, kurį gyrė Vokietija, Prancūzija, Japonija, Jungtinės Valstijos ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF), žymi dramatišką pozicijos pasikeitimą Ispanijai, kuri kategoriškai neigdavo, kad jai reikia kokios nors pagalbos iš išorės.

Nepaisant visų politikų pastangų, euro zonos krizė jau apėmė ir ketvirtąją pagal dydį regiono ekonomiką Ispaniją, kuri dydžiu dukart viršija iki šiol gelbėtas Graikiją, Airiją ir Portugaliją drauge sudėjus.

Premjero Mariano Rajoy (Mariano Rachojaus) konservatorių vyriausybė galiausiai pasidavė pasaulio lyderių ir, visų svarbiausia, rinkų, kurios smarkiai padidino Ispanijos skolinimosi kaštus, spaudimui.

„Ispanijos vyriausybė deklaruoja savo ketinimą prašyti Europos finansinės pagalbos tiems bankams, kuriems to reikia, rekapitalizuoti“, - spaudos konferencijoje aiškiai įsitempęs pasakė ekonomikos ministras Luisas de Guindosas (Luisas de Gindosas).


Šiame straipsnyje: Ispanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal žinot

Gal žinot portretas
kaip man užsitikrinti tik 1 milijono litų pagalbą....???

To gal zinot

To gal zinot portretas
Jei turi tokia pat gera natura kaip Ispanija - gal ir tau pavyks...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių