Quantcast

H. Clinton dėl trombo atsidūrė ligoninėje

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton sekmadienį buvo paguldyta į ligoninę, nes gydytojai aptiko trombą, kuris susidarė jai anksčiau šį mėnesį nualpus ir patyrus smegenų sutrenkimą, pranešė jos padėjėjas.

Dėl šio naujausio sveikatos sutrikimo po pasaulį daug važinėjusi H.Clinton viešumoje tikriausiai dar kuris laikas nesirodys viešumoje. Kita vertus, ji kaip tik rengiasi po ketverių metų darbo JAV diplomatijos vadovo poste atsistatydinti.

65 metų H.Clinton anksčiau šį mėnesį iš Europos grįžo pasigavusi žarnyno infekciją, dėl kurios neteko daug skysčių ir nualpo - susitrenkdama galvą.

„Šiandien atlikto tolesnio tyrimo metu sekretorės Clinton gydytojai aptiko, kad susiformavo kraujo krešulys, kurį nulėmė smegenų sutrenkimas, jos patirtas prieš kelias savaites“, - sakoma padėjėjo Philippe'o Reineso pranešime.

„Ji gydoma antikoaguliantais ir guli Niujorko Presbiterionų ligoninėje, kad jie galėtų ateinančias 48 valandas stebėti gydymą“, - nurodoma pranešime.

Ph.Reinesas daugiau detalių apie valstybės sekretorės būklę nepateikė ir nenurodė, kur tas kraujo krešulys susidarė.

1998 metais, kai buvo JAV pirmoji ponia, o jos vyras Billas Clintonas buvo prezidentas, H.Clinton trombas buvo susidaręs kojoje. Tai H.Clinton buvo pavadinusi „reikšmingiausiu išgąsčiu dėl sveikatos“, kokį yra patyrusi.

H.Clinton darbe nesirodo nuo pat gruodžio 7-osios, kai grįžo iš paskutinės užsienio kelionės, bet jos darbuotojai sakė, kad ji dirbo iš namų. Vos prieš kelias dienas Ph.Reinesas sakė, kad ji šią savaitę turėtų grįžti į Vašingtoną iš Niujorko, kuriame gyvena ir dabar gydosi.

H.Clinton, prieš ketverius metus tapusi JAV valstybės sekretore, jau nukeliavo kone 1,6 mln. kilometrų, aplankė 112 valstybių ir maždaug 400 dienų praleido lėktuvuose. Kaip valstybės sekretorė ji buvo itin populiari, o jos populiarumas yra didžiausias visoje administracijoje.

Daugelis mano, kad H.Clinton 2016 metais vėl bandys siekti JAV prezidento posto. 2008 metais Demokratų partijos pirminiuose rinkimuose ji nedidele persvara pralaimėjo dabartiniam prezidentui Barackui Obamai.


Šiame straipsnyje: Hilarry ClintonJAVMalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių