Quantcast

Filipinuose per 6,8 balo žemės drebėjimą žuvo 13 žmonių

Stiprus žemės drebėjimas Filipinų centrinėje dalyje pirmadienį nusinešė mažiausiai 13 žmonių gyvybių, sugriovė pastatų ir sukėlė žemės nuošliaužų, kurios užgriuvo dešimtis namų, įkalindamos jų gyventojus.

Dar bent 29 žmonių buvo pasigesta.

6,8 balo žemės drebėjimas, kurio epicentras buvo Tanjono sąsiaurio dugne netoli Negroso salos, sukėlė žemės nuošliaužą apie 180 tūkst. gyventojų turinčiame Gihulngano mieste Rytų Negroso provincijoje.

Miesto meras Ernesto Reyesas nurodė, kad nuošliauža užvertė iki 30 namų, o mažiausiai 29 žmonės laikomi dingusiais.

„Jų padėtis bloga, nes jeigu žemės nuošliauža jus užgriuvusi valandą ar dvi, kaip galima kvėpuoti? - sakė meras. - Tačiau tikimės geriausia - kad ten liko gyvų žmonių.“

Gelbėtojai kasė žemę kirtikliais ir kastuvais, ieškodami užverstų žmonių, pasakojo E.Reyesas.

Meras nurodė, kad jo mieste patvirtinta mažiausiai dešimties žmonių žūtis. Tarp aukų buvo vieno koledžo studentų ir pradinės mokyklos moksleivių, o kiti žmonės žuvo sugriuvus turgaus pastatui. Dar apie 100 gyventojų buvo sužeisti.

Požeminiai smūgiai 11 val. 49 min. vietos (5 val. 49 min. Lietuvos) laiku sukėlė kitą žemės nuošliaužą La Libertado miesto pakraštyje esančioje kalnų gyvenvietėje Solongone toje pačioje Rytų Negroso provincijoje.

Per šį incidentą taip pat buvo užversti namai, kuriuose liko įstrigę žmonių, tačiau jų skaičius kol kas nežinomas, sakė La Libertado vyriausiasis policijos inspektorius Ericas Arrolas Besario.

Filipinų seismologai centrinių salų pakrantėse trumpam buvo paskelbę cunamio pavojų. Didelės bangos nuplovė penkis iš bambukų ir lentų pastatytus namelius La Libertado pajūrio kurorte, tačiau pranešimų apie nukentėjusius žmones negauta, sakė policijos vyresnysis inspektorius Ernesto Tagle.

Kitur salų pakrantėse žmonės skubiai paliko mokyklas, prekybos centrus ir biurus.

Žemės drebėjimo epicentras buvo arčiausiai Rytų Negroso pajūrio miesto Tajasano, turinčio apie 32 tūkst. gyventojų ir juosiamo kalnų. Šiame mieste žuvo du žmonės, iš jų vienas vaikas, kurį mirtinai sužalojo nugriuvusi betoninė tvora, sakė Civilinės gynybos biuro vadovas Benito Ramosas.

Kitas vaikas žuvo sugriuvus bažnyčios sienai per laidotuvių ceremoniją Rytų Negroso mieste Chimalalude, sakė jo meras Reynaldo Tuanda.

Tajasano policijos pareigūnas Alfredas Vicente Silvosa sakė telefonu naujienų agentūrai AP, jog dėl pakartotinių požeminių smūgių žmonės negali grįžti į savo namus.

Seismologai suskaičiavo apie 45 naujus smūgius.


Šiame straipsnyje: Filipinaižemės drebėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių