Quantcast

Ekvadoras paskelbė JAV ambasadorių persona non grata

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Ekvadoras paskelbė JAV ambasadorių Heterį Hodgesą persona non grata. Pagrindinė jo išsiuntimo iš šalies priežastis buvo dokumentai, paskelbti svetainėje “Wikileaks”. Apie šį Ekvadoro valdžios institucijų priimtą sprendimą pranešė Užsienio reikalų ministras Ricardo Patino.

Ministras pabrėžė, kad sprendimas paskelbti JAV ambasadorių persona non grata nereiškia diplomatinių santykių su Vašingtonu nutraukimą.

Remiantis skandalingu pranešimu svetainėje, Hodgesas apklatino Ekvadoro policiją korupcija. Visų pirma, jis teigė, kad atsirado įtarimų korupcija dėl Ekvadoro prezidento Rafaelio Correa paskirto vyriausiojo policijos vadovo.

JAV atstovai pareiškė ambasadoriaus išsiuntimą laikantys nepateisinamu ir teigė giliai apgailestaujantys dėl Ekvadoro valdžios sprendimo.

Svetainės „Wikileaks“ pranešimai jau ne pirmą kartą tampa aukštų vyriausybės pareigūnų atsistatydinimo priežastimi. Kovo 15 d. atsistatydino JAV Valstybės departamanto atstovas Filipas Kraulis. Kovo mėnesį taip pat atsistatydino JAV ambasadorius Meksikoje Karlosas Paskualis, apkaltinęs Meksikos armiją neatidumu ir operatyvinės informacijos apie narkomafijos kartelius nutekinimu.


Šiame straipsnyje: EkvadorasWikiLeaks

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių