Quantcast

Amerikiečiai raginami susilaikyti nuo kelionių į Europą

JAV vyriausybė įspėjo savo piliečius būti atsargiems planuojant keliones į Europą. Esą pavojų kelia galimi „al-Quaeda“ teroristų išpuoliai, praneša BBC.

Anot BBC, JAV vyriausybė nedetalizuoja, į kokias šalis amerikiečiams geriau nekeliauti. Įspėjimas dėl galimo teroristinių išpuolių pavojaus esą taikomas visam Europos žemynui.

VAV susirūpinimą kelia žvalgybos duomenys. Tvirtinama, kad „al-Quaeda“ planuoja išpuolius vietose, kur paprastai renkasi didelės minios žmonių. Tokiomis vietomis gali būti tiek miestų aikštės, tiek populiarūs turistiniai objektai, tiek geležinkelio ar metro stotys.

BBC pastebi, kad įspėjimas vengti kelionių į Europą – kur kas rimtesnis signalas, nei tas, kurį JAV neseniai davė savo piliečiams. Tuomet į žiniasklaida nutekėjo žvalgybos informacija, kurioje teigiama, kad Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Vokietijoje gali būti įvykdyti išpuoliai, panašūs į tuos, kokie 2008 m. sukrėtė Indijos Mumbajaus miestą. BBC teigimu, visuotinis raginimas amerikiečiams privengti Europos šalių gali gerokai pakenkti turizmo sektoriui.


Šiame straipsnyje: terorizmasal-Quaeda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių