Quantcast

Amerikiečiai baiminasi naujų bombų pašto siuntose

Sulaikius JAV esančioms žydų sinagogoms adresuotas pašto siuntas su sprogmenimis, JAV ekspertai baiminasi, kad tokių išpuolių bus ir daugiau.

JAV įtaria, kad teroristinės organizacijos „al Qaeda“ atšaka Jemene planuoja išpuolius Jungtinių Valstijų teritorijoje.

Kaip skelbia įtakingo JAV dienraščio „The Newy York Times“ interneto svetainė, esama žinių, kad „al Qaeda“ teroristams padeda ir Jungtinių Valstijų piliečiai.

„The Newy York Times“ pastebi, kad per mažiau nei metus mėginta surengti jau antrą puolimą prieš JAV, siejamą su Jemeno „al Qaeda“. Pernai, gruodžio 25 d., nesėkmingai pasikesinta susprogdinti į Detroitą skridusį keleivinį lėktuvą. Išpuolis žlugo, o nigerietis teroristas esą buvo apmokytas būtent Jemene. Su Jemenu siejami ir pastaruoju metu sužlugdyti teroristų išpuoliai, kuomet sprogmenys buvo paslėpti pašto siuntose, adresuotose JAV esančioms žydų sinagogoms.

„The Newy York Times“ kalbintas Prinstono universiteto dėstytojas Bernardas Haykelis pastebi, kad Jemeno politiniai santykiai su JAV yra gerokai geresni nei daugelio kitų arabų šalių, kuriose veikia „al Qaeda“. Esą būtent tai padidina su Jemenu susijusių išpuolių riziką. „Jemene galima ateiti į vietinę „FedEx“ (siuntų tarnybos – red. past.) atstovybę ir išsiųsti ką nors į JAV. Somalyje ar Afganistano provincijose to nepadarysi“, - pastebi Artimųjų Rytų ekspertas.

„The Newy York Times“ duomenimis, Jemeno „al Qaeda“ Jungtinių Valstijų nelaiko savo pagrindiniu taikiniu – esą šiems teroristams kur kas didesnes antipatijas kelia šiltus santykius su JAV palaikantys Saudo Arabijos šeichai. Tačiau išpuoliai, nukreipti tiesiogiai prieš JAV esą gali būti naudojami viešumui pasiekti. O viešumą Jemeno teroristai esą pasitelktų naujų narių verbavimui.

Amerikiečiai baiminasi naujų bombų pašto siuntose


Šiame straipsnyje: terorizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių