Quantcast

„Litexpo“ parodų centre lankytojų antplūdis


2011-11-05
Andrejus Žukovskis
„Litexpo“ parodų centre lankytojų antplūdis

Šeštadienį rasti vietos automobiliui prie „Litexpo“ parodų centro buvo beveik neįmanoma. Tačiau parodų salėse lankytojų sambūrio nebuvo – žmonės išsisklaidė net penkiose vienu metu veikusiose parodose.

Vaikų šalis, Jūsų namai, Šventė, Žiemos puokštė ir Mokykla – net penkios lapkričio 4 – 6 dienomis vykstančios parodos sutraukė tūkstančius smalsuolių ir norinčių sutaupyti. Daugelis parodoje dalyvaujančių įmonių ne tik reklamavo savo produkciją, bet ir siūlė realias nuolaidas.

Vaikų šalies ekspoziciją vykusią 5 salėje šeštadienį pagyvino kelį kerintys reginiai. Ypač daug žmonių plūdo pasižiūrėti vidurdienį vykusių „Ropliukų turnyro“, kur šliaužimo rungtynėse savo sugebėjimus demonstravo jauniausieji parodo svečiai.

Visgi portalo diena.lt kalbinti parodos dalyviai tvirtino, kad šeštadienį lankytojų buvo mažiau nei penktadienį. Ankstesnių metų parodų dalyviai prisiminė, kad tuomet lankytojų buvo žymiai daugiau.

„Šiemet dvi problemos. Pirma tai, kad šeštadienį – darbo diena. Nors penktadienis irgi buvo darbo diena, bet žmonės daugiau buvo, gal todėl, kad pirmą diena. O antra, tai, kad net penkios parodos vienu metu ir visos įdomios, o štai apeiti jų praktiškai neįmanoma, tad srautai ir pasiskirsto“, - dėstė savo vaikiškas svarstykles ir kitą elektroninę techniką pristatantis Mindaugas.

Parodos dalyvių žodžius patvirtino ir lankytojai. 36-erių Irma su šeima tvirtino spėjusi apeiti tik dvi parodas, nors mielai būtų užsukusi ir į trečiają. „Apeiti viską, per vieną kartą neįmanoma. Mes tik dvi parodas aplankėme Vaikų šalį ir namų parodą, ir tai pusę dienos praradom. O dar labai norėjome pasižiūrėti Mokyklą. Net ne tiek pasižiūrėti, kiek apsipirkti, nes viskas čia tikrai pigiau ir žaislai, ir vaikiškos kėdutės ir pledai“, - tikino moteris.