Quantcast

Seimo pirmininkė nemato prasmės darkart prašyti pakeisti K.Komskį


2011-11-05
BNS inf.
Seimo pirmininkė nemato prasmės darkart prašyti pakeisti K.Komskį

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sako nematanti prasmės dar kartą kreiptis į opoziciją su prašymu įvertinti "tvarkiečio" Kęsto Komskio galimybes toliau vadovauti Antikorupcijos komisijai.

„Poziciją dėl Antikorupcijos komisijos pirmininko galimybių toliau vadovauti šiai komisijai esu išsakiusi jau trimis kreipimaisis į opozicijos lyderius. Tačiau mano nuomonė - tarsi žirniai į sieną. Todėl nemanau, kad būtų prasminga dar kartą tuo pačiu klausimu kreiptis į opoziciją“, - šeštadienį pareiškė I.Degutienė.

Seimo pirmininkės teigimu, pagal Seime susiklosčiusias tradicijas būtent opozicijai tenka teisė deleguoti Antikorupcijos komisijos pirmininką ir pareiga prisiimti atsakomybę dėl jo darbo.

„Kadangi esu gavusi Etikos ir procedūrų komisijos sprendimą dėl galimų pažeidimų organizuojant Antikorupcijos komisijos darbą, tai šią medžiagą perduosiu visoms Seimo frakcijoms, kurių deleguoti atstovai dirba šioje komisijoje. Pačios frakcijos ir Antikorupcijos komisijos nariai ir turi nuspręsti, ar juos tenkina dabartinis komisijos pirmininkas ir jo darbas“, - parlamento vadovės biuro išplatintame pranešime cituojama I.Degutienė.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija šią savaitę priėmė sprendimą, kuriuo K.Komskį pripažino viršijus įgaliojimus, kišusis į ikiteisminius tyrimus, kaip oficialius pateikus nesant kvorumo priimtus komisijos darbo grupės sprendimus.

Parlamento vadovė jau anksčiau yra kreipusis į opoziciją su prašymu keisti K.Komskį, praradusį jos pasitikėjimą.