Quantcast

Šakiuose policijos vadovo sodyboje buvo „įdarbinti“ areštantai?


2011-11-05
BNS inf.
Šakiuose policijos vadovo sodyboje buvo „įdarbinti“ areštantai?

Policijos departamento (PD) Imuniteto valdybos akiratyje atsidūrė Sakių rajono policijos komisariato (PK) Viešosios policijos skyriaus viršininkas Benas Kriščiūnas.

Įtariama, kad jis spalio 11 dieną arešto bausmes atliekančius vyrus iš komisariato areštinės nusivežė padirbėti į savo sodybą,  rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Dėl B.Kriščiūno galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi PD Imuniteto tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą, o Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai pradėjo kelis tarnybinius patikrinimus Šakių rajono PK.

Mėginama išsiaiškinti aplinkybes, kurios sudarė sąlygas galimam nusikaltimui. Už tokią veiką numatyta laisvės atėmimo bausmė net iki septynerių metų.

„Žiūrime tarsi per didinamąjį stiklą, kokios buvo prielaidos tokiems dalykams atsitikti, kas ką darė ir ko nepadarė. Atsakomybe gali tekti dalytis ir kai kuriems kitiems Šakių rajono PK pareigūnams. Dar tik aiškinamės visas aplinkybes, todėl anksti ką nors komentuoti, ypač kol nesibaigęs ikiteisminis tyrimas. Niekam nepareikšti ir įtarimai“, - dienraščiui tvirtino Marijampolės apskrities VPK viršininko pareigas laikinai einantis Tomas Ulpis.

Su pačiu B.Kriščiūnu dienraščiui susisiekti nepavyko, jo tarnybinis mobilusis telefonas buvo išjungtas. Aukštas Sakių policijos pareigūnas nėra nušalintas nuo tarnybos, nes turi nedarbingumo pažymėjimą.